Bagt gnocchi bolognese - Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce

Bagt gnocchi bolognese – Bagt gnocchi med kødsauce

Bagt gnocchi bolognese - Bagt gnocchi med kødsauce
Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce.
Bagt gnocchi bolognese - Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce

Bagt gnocchi med kødsauce og masser af ost, – snasket, smovset og godt.
Vi er vilde med gnocchi herhjemme, og bagt med en portion kødsauce og godt med ost, – det er altså en kæmpe favorit.
Jeg køber mine gnocchi i supermarkedet, men du kan naturligvis lave dem selv hvis du foretrækker det.
Kødsaucen kan du lave efter opskriften herunder, eller du kan lave retten med en rest kødsauce hvis du skulle have det liggende, – det er virkelig en lækker måde at få brugt en rest på.
Server den alene, eller med en god salat og brød til.

Forslag til salater til bagt gnocchi med kødsauce
Panzanella – Klik her
Caprese salat – Klik her
Klassisk tomatsalat – Klik her
Tomatsalat med pesto og spinat – Klik her

Bagt gnocchi bolognese - Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce

Bagt gnocchi bolognese – Bagt gnocchi med kødsauce

Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stor løg, finthakket
  • 1 stor gulerod, skåret i små tern
  • 1 stilk bladseller, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 500 g gnocchi
  • 150 g revet mozzarella
  • 80 g parmesan, revet
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg, gulerod og bladselleri af ved middel varme i et par minutter.
    Du kan også vælge at blende grøntsagerne hvis du foretrækker.
  • Tilsæt kødet og lad det brune godt af. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt krydderiet og tomatkoncentrat og varm igennem et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater over samt oksebouillonen og lad retten små simre i 30 min.
    Er tiden til det må kødsaucen meget gerne simre i +1 time, – i så faldt skal du blot tilsætte en smule koge vand fra gnocchien inden retten samles. Kødsaucen skal være blød i konsistensen, – ikke for tør og ikke får våd.
    Smag kødsaucen til med salt og peber.
  • Kog gnocchi som beskrevet på pakken, og dræn dem for væde.
  • Læg et tyndt lag kødsauce i bunden af et ovnfast fad, en pande der kan gå i ovnen eller lignende.
  • Fordel nu gnocchi, oste og kødsaucen i 2-3 lag.
    Det sidste lag må gerne være hvor gnocchien ikke er helt dækket af kødsauce og oste, – de må godt kigge frem hist og her.
  • Bag retten I en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, i ca. 15 minutter.
  • Lad den hvile 5-8 minutter inden den serveres, og rod gerne en smule rund i toppen af retten, – så ser den mere rustik ud.
    Top med frisk basilikum, persille eller lignende og lidt friskkværnet peber.
Bagt gnocchi bolognese - Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce
Bagt gnocchi bolognese – Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce

Kommentarer

  1. Anne Marie

    4 stars
    Lækker smag, cremet og lækkert.

    • Hej Anne Marie

      Åhh hvor dejligt I kan lide retten – tak:)
      Er selv vild med gnocchi som alternativ til pasta:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)