Frisk og lækker tomatsalat med en skøn marinade, forårsløg og feta.
En rigtig klassiker på et hvert sommer bord, og en tomatsalat man aldrig bliver træt af. Har man muligheden kan man med fordel købe tomater i forskellige farver, eller blot forskellige sorter, det giver et dejligt farverigt og lækkert udtryk til tomatsalaten.
Tomatsalat kan sagtens forberedes og sættes på køl, – men den smager også dejligt når den lige er rørt sammen.
Tomatsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
cherrytomater, - gerne forskellige sorter og/eller farver
- 2
forårsløg, fintsnittet
- 1 håndfuld
persille, finthakket
- 1 fed
hvidløg, fint revet eller presset
- 1/2 dl
olivenolie
- 2 spsk
hvidvinseddike, - evt. med smag af rosmarin eller anden krydderurt
- 1 spsk
citronsaft
- 1 spsk
honning
- 100 g
feta
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Halver tomaterne og læg dem i en skål sammen med de fintsnittede forårsløg. Lad også gerne nogle af tomaterne være hele, - det giver et fint udtryk til tomatsalaten.
- Bland olivenolie med hvidvinseddike, citronsaft, honning og hvidløg og smag til med salt og peber.
- Rør persillen i marinaden og hæld det derefter over tomater og forårsløg.
- Vend det hele godt sammen og top med smuldret feta, eller skær fetaen i tern og vend den i salaten.