
Helt bagt blomkål med hvidløgssmør er en enkel og virkelig velsmagende måde at tilberede blomkål på.
Når blomkålen bages hel, får den en lækker konsistens, hvor den stadig har lidt bid, samtidig med at den er gennemvarm og fyldt med smag.
Smurt med hvidløgssmør trænger den krydrede og aromatiske smag ind i blomkålen, hvilket gør retten endnu mere lækker.
Denne opskrift på helt bagt blomkål er både nem at lave og budgetvenlig – perfekt til hverdagen eller som et lækkert tilbehør til gæstemiddage.
Server det bagte blomkål til krebinetter, frikadeller, kylling eller gris – eller som en vegetarisk favorit.
Det er en ret, der er svær at modstå, og som passer til de fleste måltider.
Krydringen kan du variere alt efter hvad det bagte blomkål skal serveres til.

Bagt blomkål med hvidløgssmør
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 blomkål
- 50 g blødt smør
- 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 tsk paprika
- 1/2 tsk løgulver
- Salt og friskkværnet peber
Topping
- Persille eller purløg, finthakket
Sådan gør du
- Skyl blomkålshovedet, fjern bladene og skær det nederste stykke af stokken af, så det kan stå lige.
- Rør smør, hvidløg og krydderier samme og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Smør blomkålshovedet godt ind i smørblandingen, og stil det derefter i et ovnfast fad. Dæk det løst med alufolie.
- Bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 1 time. Tjek om dete r mørt efter 45 minutter – tilberedningstiden afhænger af størrelsen på blomkålen.
- Fjern alufolien , og bag det videre i 15-20 minutter, til det er gyldent og lækkert. Smør det gerne med lidt af smørret fra bunden af fadet.
- Top med purløg eller persille inden servering.
