Asiatisk wok med hakket kylling, teriyaki og nudler

Asiatisk wok med hakket kylling, teriyaki og nudler

Asiatisk wok med hakket kylling, teriyaki og nudler
Opskrift på nem wokret med nudler og hakket kylling - vendt med en skøn marinade med teriyaki, hvidløg og ingefær.
Asiatisk wok med hakket kylling, teriyaki og nudler

Nem og hurtig wokret med hakket kylling, nudler og teriyaki. En skøn familieret der kan stå på bordet på 20-25 minutter.
Den er enkelt og smagfuld, og du kan med fordel servere den med en portion edamamebønner, dampet broccolini toppet med hoisinsauce eller lignende.
Asiatisk wok med teriyaki kylling kan naturligvis også tilsættes grøntsager. Prøv f.eks. med peberfrugt, gulerødder i tynde stave, svampe i skiver, sugar snaps eller lignende.
Kyllingen kan du også erstatte med hakket gris, det smager fantastisk.

Asiatisk wok med hakket kylling, teriyaki og nudler

Asiatisk wok med hakket kylling, teriyaki og nudler

Opskrift på nem wokret med nudler og hakket kylling – vendt med en skøn marinade med teriyaki, hvidløg og ingefær.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Nøgleord: Nudler, Wok
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g ægnudler
  • 500 g hakket kylling
  • 4 forårsløg, fintsnittet – gem toppene
  • 7 stilke thaibasilikum, eller almindelig – bladene heraf
  • Olie
  • Salt og peber

Marinade

  • 3/4 dl teriyaki
  • 3 spsk soya
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • 1 lime, saften heraf
  • 3 fed hvidløg, revet
  • 1 spsk ingefær, revet
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk maizena
  • 1/2 tsk chiliflager
  • Evt. lidt vand

Til servering

  • Sesam, gerne ristet
  • Evt. peanuts eller cashewnødder

Sådan gør du

  • Kog nudlerne som beskrevet på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand.
    *Lige inden de skal vendes på panden, kan du med fordel skylle dem igen, – det gør det meget nemmere at vende med de andre ingredienser.
  • Bland ingredienserne til marinaden og sæt den til side.
  • Varm en pande op, og steg kyllingen af i en sjat olie. Krydr med friskkværnet peber.
  • Tilsæt de snittede forårsløg, og steg dem med et øjeblik, og hæld derefter marinaden over.
    Lad det små simre et par minutter.
  • Tilsæt til sidst toppene fra forårsløgene, basilikumblade og nudlerne, og vend det godt sammen på panden.
    Smag til med friskkværnet peber, og tilsæt evt. mere soya, teriyaki eller limesaft.
  • Server straks, og top med f.eks. sesam, peanuts eller cashewnødder.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Smager skønt

  2. Mariann Melkiorsen

    Super god opskrift. Du er bare så dygtig‍

  3. Christina

    5 stars
    Fantastisk ret. Vi har lavet den 4 gange bare siden forår. For at give fylde, putter vi også gulerødder og rød peberfrugt i, hvilket bestemt ikke ødelægger noget

    • Hej Christina

      Ej hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
      Og god idé at tilsætte lidt grøntsager 🙂 Fintsnittet spidskål er også vilt lækkert i den 🙂

      Kh Dianna

5 from 16 votes (14 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)