Asiatisk wok med hakket kylling, teriyaki og nudler
Opskrift på nem wokret med nudler og hakket kylling - vendt med en skøn marinade med teriyaki, hvidløg og ingefær.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien, Thai
Nøgleord Nudler, Wok
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
250gægnudler
500ghakket kylling
4forårsløg, fintsnittet - gem toppene
7stilkethaibasilikum, eller almindelig - bladene heraf
Olie
Salt og peber
Marinade
3/4dlteriyaki
3spsksoya
1spsksesamolie
1 1/2tskfiskesauce
1lime, saften heraf
3fedhvidløg, revet
1spskingefær, revet
1spskbrun farin
2tskmaizena
1/2tskchiliflager
Evt. lidt vand
Til servering
Sesam, gerne ristet
Evt. peanuts eller cashewnødder
Sådan gør du
Kog nudlerne som beskrevet på pakken, og skyl dem derefter i koldt vand.*Lige inden de skal vendes på panden, kan du med fordel skylle dem igen, – det gør det meget nemmere at vende med de andre ingredienser.
Bland ingredienserne til marinaden og sæt den til side.
Varm en pande op, og steg kyllingen af i en sjat olie. Krydr med friskkværnet peber.
Tilsæt de snittede forårsløg, og steg dem med et øjeblik, og hæld derefter marinaden over.Lad det små simre et par minutter.
Tilsæt til sidst toppene fra forårsløgene, basilikumblade og nudlerne, og vend det godt sammen på panden.Smag til med friskkværnet peber, og tilsæt evt. mere soya, teriyaki eller limesaft.
Server straks, og top med f.eks. sesam, peanuts eller cashewnødder.