Nem og lækker asiatisk gulerodssalat, – få ingredienser, sprød og smagfuld.
Denne asiatiske gulerodssalat gør sig perfekt til et stykke stegt kylling eller en kotelet, gerne asiatisk marineret, til lækre friterede forårsruller eller et stykke laks.
Den er drøn nem at lave, og smager bare så dejligt.
Marinaden kan laves uden peanutbutter hvis du ikke bryder dig om det, men erstat så med sesamolie i stedet for, – så marinaden får lidt fedme.
Salaten smager bedst når den er helt frisk lavet, så vent med at vende den sammen til den skal serveres. Marinaden kan du sagtens lave på forhånd, – undlad dog at vende dine sesam i, da de suger marinaden til sig og gør den tyk. Drys dem da heller i salaten inden den vendes sammen.
Asiatisk gulerodssalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Asiatisk gulerodssalat
- 300 g gulerødder, revet
- 130 g sugar snaps, skåret i strimler
- 3 forårsløg, snittet
- 2 håndfulde bredbladet persille, grofthakket – eller koriander
Marinade
- 3-4 spsk soya
- 1 spsk peanutbutter
- 1/2-1 lime, saften heraf
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk sesam, gerne ristet på en tør pande
Derudover
- 1 rød chili, snittet
- 1 håndfuld peanuts, grofthakkede
Sådan gør du
- Bland gulerødder, sugarsnaps, forårsløg og halvdelen af persillen i en stor skål.
- Rør derefter ingredienserne til marinaden sammen, smag til med lime, og evt. mere soya.Lavere du marinaden før salaten er blandet, vil jeg anbefale at drysse dine sesam over salaten, og ikke vend dem i marinaden. Sesamfrøene suger lynhurtigt væsken til sig, og den vil derfor blive lidt sværere at vende med salaten. De ristede sesamfrø give dog masser af smag til marinaden, hvis de vendes i, imens de er varme.
- Hæld marinaden over salaten, – gem et par spiseskefulde, og vend det hele godt sammen.
- Top salaten med resten af persillen, chili og peanuts, – og hæld det sidste marinadee over toppen.Server til et stegt kyllingebryst, sprøde forårsruller, bagt laks eller en asiatisk marineret kotelet.
Virkelig appetitlig og nem salat som kan hurtig bikses sammen med hvad jeg normalt har i køkkenet alligevel, undtagen de sugar snaps.
Jeg brugte koriander blade i stedet for persille, fordi det passede lidt bedre i mit hovedet til den smagsverden vi er ude i, men ellers er den her en frisk, farverigt, og lidt spicy salat som jeg er glad for at du inspirerede mig til at prøve med de indbydende billeder på Instagram!
Hej Nicola
Tusind tak for din dejlige besked, hvor gør det mig glad at høre 🙂
Og du har helt ret med koriander, – jeg er dog en af dem der slet ikke kan fordrage det, og derfor glemmer jeg tit at skrive at det naturligvis er en mulighed.
Tusind tak for din flotte anmeldelse 🙂
Kh Dianna