2håndfuldebredbladet persille, grofthakket- eller koriander
Marinade
3-4spsksoya
1spskpeanutbutter
1/2-1lime, saften heraf
1spskingefær, fintrevet
1fedhvidløg, revet eller presset
2spsksesam, gerne ristet på en tør pande
Derudover
1rød chili, snittet
1håndfuldpeanuts, grofthakkede
Sådan gør du
Bland gulerødder, sugarsnaps, forårsløg og halvdelen af persillen i en stor skål.
Rør derefter ingredienserne til marinaden sammen, smag til med lime, og evt. mere soya.Lavere du marinaden før salaten er blandet, vil jeg anbefale at drysse dine sesam over salaten, og ikke vend dem i marinaden. Sesamfrøene suger lynhurtigt væsken til sig, og den vil derfor blive lidt sværere at vende med salaten. De ristede sesamfrø give dog masser af smag til marinaden, hvis de vendes i, imens de er varme.
Hæld marinaden over salaten, - gem et par spiseskefulde, og vend det hele godt sammen.
Top salaten med resten af persillen, chili og peanuts, - og hæld det sidste marinadee over toppen.Server til et stegt kyllingebryst, sprøde forårsruller, bagt laks eller en asiatisk marineret kotelet.