Lækre sprøde risottokugler serveret med en en skøn hjemmelavet estragonmayo og friteret salvie på toppen.
Arancini er en fantastisk lille italiensk appetizer der smager vidunderligt, og som er virkelig nem at lave. Hvis du har en risottorest liggende kan du have det hele klar på små 30 min.
Når vi får risotto har vi næsten altid rester tilovers, de ryger i fryseren i en lufttæt beholder, og så laver vi disse lækre risottokugler når lysten melder sig, – hvilket den gør ret ofte. Det er også en fantastisk snack at servere for sine gæster. Du kan forberede det hele, – form kuglerne, rul dem i mel, æg og rasp og stil på køl til de skal friteres, dejlig nemt og altid et hit.
Denne portion kan serveres som forret til 6 personer, – eller som stående appetizer for 10-12 personer.
Arancini – Sprøde risottokugler med estragonmayo og salvie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Arancini – Risottokugler
Estragonmayonnaise – ca. 3 dl
- 40 g pasteuriserede æggeblommer
- 3 dl rapsolie
- 6 stilke frisk estragon (bladene heraf), – ca. 10 g blade
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 tsk dijonsennep
- Salt
Sådan gør du
Estragonmayonnaise
- Kom æggeblommer, dijon, hvidvinseddike og estragon i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned et par gange undervejs.
- Tilsæt olien lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og blend grundigt til estragonen er blendet godt ud i mayonnaisen.
- Smag til med salt, og stil mayonnaisen på køl til den skal serveres.
Arancini – Risottokugler
- Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 grader.
- Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
- Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., – sørg for at de er rullet gode faste. Rul dem derefter først i mel, derefter i æg og til sidst i raspen. Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen, tager du blot en smule rasp og lidt af æggeblandingen og blander i risottoen. Lad det trække et øjeblik, – det afhjælper problemet.
- Friter risotto kuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. alt efter temperaturen på olien.
- Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle – imens friteres de friske salvieblade.
- Hæld salviebladene i olien, og lad dem fritere et lille minuts tid. De skal op imens farven stadig er flot grøn. Læg dem på lidt køkkenrulle og lad dem køle af et øjeblik.
- Placer klatter af mayonnaisen på et serverings fad, læg de let afkølede risottokugler ovenpå og top med friteret salvie. Giv. evt. salviebladene en lille dut mayo, – så bliver det på toppen.
Kan disse laves “i forvejen” og opvarmes i ovn?
kan disse laves “i forvejen” og opvarmes i ovn?
Hej Lisa
Det kan du sagten gøre ja:)
Varm den ved 180-200 grader til de er sprøde og gennemvarme, kommer an på størrelsen:)
Dbh Dianna
Hej Diana
Kan jeg lave risottokuglerne dagen før jeg skal bruge dem, sætte dem på køl, og først dagen efter panerer dem?
Hilsen Cecilie
Hej Cecilie
Det kan du sagtens gør ja 🙂
Kh Dianna
Kan de tilberedes i Airfryer?
Hej Henriette
Jeg har ikke selv prøvet, men det er jeg da sikker på de kan 🙂
Jeg tænker ca. 200 grader, og så start med 7-8 minutter og vend dem evt. derefter og giv dem til de er gyldne 🙂
Husk at spray dem med lidt fedtspray inden 🙂
Kh Dianna