Æltefri koldhævede durum flutes - Nem opskrift på hjemmebagt flute

Æltefri koldhævede durum flutes

Æltefri koldhævede durum flutes
Opskrift på æltefri koldhævede flutes med durumhvede.
Æltefri koldhævede durum flutes - Nem opskrift på hjemmebagt flute

Disse æltefri koldhævede durum flutes er en drøm at lave og endnu bedre at spise.
Perfekte til sommerens grillmad, vinterens varme supper, som tilbehør til salater eller som en del af en lækker forret.
Dejen røres hurtigt sammen i en skål – faktisk samme skål, som de skal hæves i – hvilket betyder minimal opvask. Jeg bruger en condibøtte med låg, hvilket gør processen endnu nemmere.

Flutene laves med en kombination af hvedemel og durum, hvilket giver brødet en fantastisk krumme og lækker tekstur.
Dette er den perfekte opskrift, når du vil have friskbagt brød uden besvær.

Æltefri koldhævede durum flutes - Nem opskrift på hjemmebagt flute

Æltefri koldhævede durum flutes

Opskrift på æltefri koldhævede flutes med durumhvede.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: Flute, Koldhævet, Æltefri, Æltefrit brød
Samlet tid: 14 timer
Ændre antal3 stk

Video af opskriften

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 2 spsk olie
  • 425 g hvedemel
  • 100 g durumhvede
  • Mel til formning/toppen

Sådan gør du

Dag 1

  • Dejen røres sammen direkte i skålen den skal hæves i.
    Sørg for den er stor nok så dejen kan hæve. Jeg rører dejen sammen i en condibøtte på 3 liter.
  • Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, begge slags mel og salt, og rør dejen godt sammen med en ske. Sørg for at alt melet er rørt ind i dejen.
    Fugt evt. hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
    Synes du dejen virker for fast, kan du tilsætte op til 1/2 dl ekstra vand – tilsæt lidt af gangen. De forskellige meltyper suger forskelligt.
  • Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op. Varm ovnen op til 230 grader.
    *Brug gerne bagestål når du bager brødene, det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmes med op i ovnen. 
    Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen i 3 lige stor stykker. Det gøres nemt med en dejskærer.
  • Form hvert stykke til et aflangt flute. Brug hånden og dejskæren til at forme stykkerne.
  • Læg de 3 flutes på et stykke bagepapir, og lad dem gerne efterhæve i 30 minutter under et klæde.
  • Læg et par dybe snit i hvert flute, drys med mel på toppen, og bag dem i ovnen i ca. 18-20 minutter.
  • Server dem friskbagte, eller lad dem køle let af inden de pakkes i poser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)