
Æbleroser med butterdej er både smukke at se på og utroligt nemme at lave. Disse små kunstværker kræver kun 10 minutters forberedelse og få ingredienser: En rulle butterdej, en lækker kanelremonce og tynde skiver af æble.
Butterdejen skæres i strimler, smøres med den krydrede remonce og foldes omkring æbleskiverne, så de ligner små roser, når de bages.
De smager fantastisk – server dem blot med et drys flormelis, eller forkæl dig selv med en kugle vaniljeis eller vaniljecreme som tilbehør.
For en lettere og friskere dessert kan vaniljeskyr også anbefales ved siden af.
En enkel, men virkelig lækker sød snack eller dessert, der imponerer både til hverdagskaffen og til særlige anledninger.
Den skønne smag af æble og kanel i butterdej
Smagskombinationen af æble og kanel er en evig favorit, og her får den ekstra sprødhed fra butterdejen. Kanelens varme og krydrede smag spiller perfekt sammen med de let syrlige æbler og den sprøde, luftige butterdej, der smelter i munden.
Resultatet er en vidunderlig balance mellem sødme og syrlighed, som gør disse æbleroser til en skøn oplevelse i hver bid.
Den bløde kanelremonce og de bagte æbleskiver gør denne opskrift til en uundgåelig klassiker, når du vil servere noget særligt uden den store indsats.

Æbleroser – Butterdejs æbleroser
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 40 g blødt smør
- 2 1/2 spsk sukker
- 1 spsk kanel
- 2 æbler
- 1 rulle butterdej
- Smør til formen
- Flormelis
Sådan gør du
- Rør smørret sammen med sukker og kanel.
- Halver æblerne, fjern kernehuset og skær dem i ultra tynde skiver. Er de for tykke, vil skiverne knække, når du folder roserne.
- Rul butterdejen ud, og skær den i strimler på ca. 5 centimeter i højden – på den korte led.Alt efter størrelsen på butterdejen får du 6-7 strimler.
- Smør strimlerne med remonce, og fordel æblerne (med buen opad) i toppen af den ene strimmel. Se evt. video over opskriften.
- Fold bunden af butterdejen ind over, så det kun er toppen af æblerne der stikker frem – og rul nu strimlerne sammen til fine æbleroser.
- Sæt æbleroserne i en smurt metal muffinform, og bag dem i en forvarmet ovn ved 185 grader, almindelig varme, i ca. 40-45 minutter, eller til de er gyldne og gennembagt.
- Fjern dem fra formen imens de stadig er godt lune, så ikke sukkeres sætter sig – så kan de være svære at løsne.
- Drys evt. med flormelis inden servering – serveres bedst lune.
Mm… De smager bare så godt!! Tak for en dejlig opskrift.
Tror du, man kan fryse dem?
Hej Louise
Åhhh hvor er du sød at skrive det – tak 🙂
Jeg har ikke prøvet, men kan absolut ikke forestille mig, at de skulle tage skade af en tur i fryseren 🙂
Kh Dianna