Opskrift på lækker æblecrumble emd kanel - Crumblekage med æbler og kanel.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Æblefyld
650gæbler - ca. 5 stk
3spsksukker
2tskkanel
Crumble
100ghavregryn - gerne grovvalsede
100ghvedemel
80ghasselnødder eller mandler, grofthakkede
80gsukker
150gkoldt smør
1tskvaniljesukker
1godt nip salt
100gmarcipan, groftrevet
Til servering
3dlcreme fraiche
1spskflormelis
1citron, fintrevet skal heraf
2tskvaniljesukker
Sådan gør du
Æblefyld
Skær æblerne i tern eller skiver og vend dem med sukker og kanel.
Hæld æblerne i en tærteform på ca. 25 cm., og fordel dem godt.
Crumble
Bland mel, havregryn, vaniljesukker, salt, hakkede nødder og sukker i en skål, og smuldr smørret heri. Smør og de andre ingredienser skal smuldres helt sammen, - så du får en crumble.
Fordel halvdelen af marcipanen over æblerne, og drys med halvdelen af crumblen. Top med den sidste halvdel af marcipan og resten af crumblen, - sørg for at æblerne er dækket hele vejen rundt.
Bag din æblecrumble i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25 minutter. Jeg sætter den gerne på næstnederste rille, - da nogle ovne varmer kraftigere ovenfra.
Lad æblecrumblen hvile i 10 minutters tiden inden den serveres med creme fraiche rørt med vanilje, flormelis og citronskal.*Du kan også servere crumblen med flødeskum eller vaniljeis.