Mac ‘n cheese, macaroni & cheese, mac & cheese, – kært barn har mange navne, – men én ting er sikkert, det smager jo vanvittig godt.
En rigtig amerikansk klassiker med masser af ost, – mild og cremet og virkelig nem at lave.
At spise mac and cheese som hovedmåltid alene synes jeg måske er en smule for kedeligt, – derfor vil jeg anbefale at servere den som tilbehør til en god bøf, stegt kylling, som tilbehør til spareribs eller lignende.

Mac and cheese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 380 g
pasta, – macaroni, suppehorn eller lignende
- 60 g
smør
- 1 l
sødmælk
- 3/4 dl
hvedemel
- 200 g
cheddar (helst fra blok), revet
- 100 g
hvid ost, – primadonna, vesterhavsost eller lignende, revet
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri, – lad det varme igennem et par minutter.
- Rør mælken i lidt ad gangen, – pisk grundigt, så saucen bliver helt glat. Lad saucen småkoge i ca. 10-15 min., – til den tykner en smule. Rør jævnligt så den ikke brænder på.
- Kog i mellem tiden pastaen al dente, og skyl den derefter i koldt vand for at fjerne lidt stivelse.
- Rør begge slags oste ind i saucen, – skru evt. op for varmen, så ostene smelter og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. en smule chilipulver til saucen.
- Vend pastaen i saucen, – lun igennem et minuts tid ved middel varme og server straks.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


