
Super lækker hvid pizza med fyld af ricotta, kartofler, pesto og friske asparges. De friske asparges strimler på toppen giver en rigtig skøn smag til denne pizza, og en godt modspil til både oste og pesto.
Jeg vil til hver en tid anbefale at man laver sin egen pesto, – det smager virkelig 1000 gange bedre.
Vi har bagt denne pizza i vores Morsø Forno, men den kan selvfølgelig også bages i ovnen.

Pizza bianco med kartofler, pesto og sprøde asparges
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion
pizzadej, - prøv opskriften på denne pizzadej eller pizzadej med surdej der giver en mere aromatisk bund
- 200 g
mozzarella
- 100 g
ricotta
- 4
mellemstore kartofler i tynde skiver
- 8 spsk
god pesto, - prøv vores opskrift på grøn pesto med ruccola og basilikum
- 8
grønne asparges
- 3 spsk
pinjekerner, lyn ristede på en tør pande
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær de grønne asparges ud i ultra tynde strimler ved hjælp af kartoffelskræller og læg strimlerne i iskoldt vand sammen med en god håndfuld isterninger. (Dræn dem for væde i en si, ca. 5 min. inden dine pizzaer er færdigbagt).
- Del pizzadejen i 4 lige store stykker og rul bundene ud i cirkler.
- Fordel mozzarella og ricotta på bundende og top dem derefter med kartoffel skiver.
- Krydr med en smule salt og peber og bag pizzaerne til de er gyldne og sprøde, - i ovn ca. 15 min ved 250 grader.
- Tag pizzaerne ud og lad dem hvile et par minutter.
- Fordel gode klatter af pesto på pizzaerne og top dem derefter med de sprøde asparges strimler og ristede pinjekerner.

