
En rigtig lækker klassiker der smager af sol og sommer, men som også kan bringe varme sommerminder frem på en kold december dag.
Champagne hollandaisen er efter tilberedning hældt på sifon, – på den måde bliver den lækker luftig og cremet. Gem endelig resterne af hollandaisen, hvis der måtte være noget til overs, – det kan bruges til dette lækre stykke smørrebrød med rejer serveret på smørstegt rugbrød.

Stegt laks med hvide asparges og champagne hollandaise
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Laksen
- 600 g
laks skåret i 4 fine laksebøffer, - gerne uden skind
-
Salt og sukker
-
Lidt olie
Champagne hollandaise
- 250 g
smør, - gerne klaret
- 70 g
æggeblommer
- 1/2 dl
champagne eller cava, - stuetemperatur
- 1/2
citron, saften heraf
-
Lidt fiskefond, - ca. 1 spsk
- 1 nip
salt
Dampede hvide asparges
- 12
friske hvide asparges, - skrællede
- 20 g
smør
- 1/2 dl
hvidvin
-
Lidt vand
-
Lidt frisk citronsaft
-
Salt
Derudover
-
4-6 friske grønne asparges, strimlet
-
Lidt dild og syre
-
Evt. asparges kartofler som tilbehør hvis det skal serveres som hovedret
-
Sådan gør du
Laksen
- Tjek at der ingen ben er i laksen og fjern evt. urenheder. Drys laksebøfferne med sukker og salt og lad dem trække i ca. 20 min.
- Varm lidt olie op på en pande og tør imellemtiden salt og sukker af laksestykkerne med lidt køkkenrulle.
- Steg laksestykkerne i ca. 2 min på den ene side ved jævn høj varme, - vend stykkerne og steg dem i ca. 1 min. til de har fået en fin farve på den anden side også. Vend igen stykkerne og skru ned til helt svag varme, og lad dem tilberede færdigt, - ca. 8 min. Vi skruer vores komfur ned på 2-3 ud af 9.
Champagne hollandaise
- Smelt smørret ved svag varme og stil det til side.
- Pisk æggeblommer sammen med fiskefond i en anden gryde over svag varme til massen bliver lys og luftig.
- Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det godt ind i saucen og pisk derefter champagnen ind i saucen. Sluk for varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
- Hæld saucen på en sifon og lad den med 2 patroner og stil den til side til saucen skal serveres.
Dampede hvide asparges
- Skær enderne af de skrællede asparges. Læg dem i et folie fad eller ovnfast fad og overhæld dem med kogende vand så de lige akkurat er dækket. Tilsæt hvidvin, smør, salt og lidt citron saft og damp dem i ovnen i ca. 6-8 min ved 180 grader, - alt efter tykkelse og hvor meget bid man ønsker i sine asparges.
- Anret laksen med dampede hvide asparges og en god mængde hollandaise på toppen, - pynt med tynde strimler grønne asparges, dild og syre.
Noter

Pingback: Smørstegt rugbrød med rejer og hollandaise creme – Gourministeriet