
Den her pastaret er simpelthen spækket med grøntsager og så smager den fuldstændig fantastisk. Den tager virkelig ingen tid at lave, og man kan selvfølgelig skrifte grøntsagerne ud alt efter hvad man ligger inde med i køleskabet. Dog vil jeg altid anbefale at den indeholder tomater, løg, hvidløg og bladselleri og en god håndfuld friske basilikumsblade.

Pasta med grøntsagssauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
løg, i fine strimler
- 2
mellemstore gulerødder, i bitte små tern
- 2 stængler
bladselleri, i bitte små tern
- 1/2
squash, uden kerner, i bitte små tern
- 1/2
rød peber, i bitte små tern
- 3
store tomater, uden kernehus, i bitte små tern
- 5 fed
hvidløg, finthakket
- 1/2
chili uden kerner, finthakket
- 2 håndfuld friske basilikumsblade
- 400 g
pasta, - spaghetti, linguini eller lignende
- 1/2 dl
olivenolie
- 50 g
parmesan, fintrevet
-
Salt og peber
-
Evt. lidt revet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Varm olien op i en wok, og svits alle grøntsagerne af i ca. 12-14 min til de er godt møre eller med let bid i.
- Kog i mellemtiden din pasta, - gerne al dente, så det passer med at pastaen er færdig kogt når grøntsagerne er færdige.
- Gem et par dl kogevand fra pastaen og hæld resten fra.
- Bland pastaen sammem med grøntsagerne og tilsæt parmesan og basilikums blade og rør det ind i pastaen.
- Spæd til med lidt kogevand, ca 2 dl, og smag til med salt og peber.
- Server straks med fintrevet parmesan på toppen.


Kan man godt skifte olivenolie ud med sol/raps olie? 🙂