
Jeg er vild med friske artiskokker, de er så smukke og så smager de bare helt fantastisk.
Normalt spiser vi dem kogte, – hvor man spiser fyldet af de nederste blade, dyppet i lidt sydesalt smør, og til sidst hjertet der gemmer sig i bunden, under et tæt lag hår, som man forsigtigt fjerner med en ske.
Da vi have en del friske artiskokker til overs fra besøg i weekenden, tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave en suppe af dem. Når hver enkelt blad kan smage så fantastisk, må en suppe fyldt med artiskokhjerter jo være det ultimative til en artiskok elsker som mig.
Og den blev simpelthen så vanvittig lækker, at jeg må dele opskriften med jer.
Jeg har serveret den med creme fraiche, sprødstegt Fanø skinke og frisk timian på toppen.

Creme artiskoksuppe med sprød Fanø skinke
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Artiskoksuppe
- 400 g
artiskokhjerter, - ca. 6-7 store artiskokker
- 1
stor bagekartoffel i tern (ca. 300 gram)
- 1
stort løg, groft hakket
- 3 fed
hvidløg, hakket
- 20 g
smør
- 6 dl
grøntsags bouillon
- 1 dl
piskefløde
- 2 spsk
citronsaft
-
Salt og peber
Derudover
- 8
tynde skriver Fanø skinke (kan skiftes ud med f.eks. stegte artiskokker hvis man ønsker vegetar udgave)
-
Frisk timian
- 2 dl
Creme fraiche
Sådan gør du
Artiskoksuppe
- Befri artiskokkerne for de grove balde, - halver dem og skær hjerterne ud. Sørg for at fjerne alle hår, grove kanter og stilkene.
- Skær artiskokhjerterne i mindre stykker.
- Smelt smøret i en gryde og steg artiskokker, kartofler, løg og hvidløg af i et par minutter.
- Tilsæt bouillon og piskefløde, og lad suppen koge i ca. 30 minutter ved middel varme.
- Blend suppen helt glat, og smag den til med citronsaft, salt og peber.
Sprød Fanø skinke
- Tænd ovnen på 160 grader, varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg skiverne af Fanø skinken herpå sammen med et par kviste frisk timian.
- Bag dem i ca. 15 min. og lad dem derefter trække på et stykke køkkenrulle.
- Server suppen med en klat cremefraiche, sprød Fanø skinke og et drys frisk timian.
