
Gode gamle klassikere behøves ikke at blive serveret med kogte kartofler og sovs, som mange af os nok mindes dem fra vores barndom.
De kan sagtens piftes op og serveres på nye måder der passer til årstidens udvalg af grønt.
Vi er vilde med rodfrugter herhjemme, – og til denne gang karbonader/krebinetter har jeg ovnstegt nogle pastinakker, bagte løg og lavet en frisk ærte dip som tilbehør.

Karbonader med rodfrugter og ærte dip
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Krebinetter
- 800 g
hakket svinekød eller kalv/flæsk
- 2
mellemstore kartofler, kogte og mosede
- 1
æg, sammenpisket
- 2 dl
rasp
-
Salt og peber
-
Smør og olie til stegning
Rodfrugter
- 800 g
rodfrugter i stave, - vi har brugt pastinakker
- 4
mellemstore løg, halverede
-
Lidt olie
-
Salt og peber
Ærte dip
- 250 g
ærter, optøede
- 3 spsk
cremefraiche 18%
- 2 fed
hvidløg, finthakket
-
Citronsaft
-
Salt og peber
Sådan gør du
Krebinetter
- Bland hakket svinekød sammen med de 2 mosede kartofler, og form til 4 lige store bøffer.
- Vend dem i sammenpisket æg, og derefter i rasp blandet med salt og peber, og lad dem hvile et øjeblik.
- Smelt smørret og lidt olie på en pande og steg krebinetterne ved middelvarme til de er fine lysebrune og gennemstegt, - ca. 6-8 min på hver side.
Rodfrugter
- Vend rodfrugterne i lidt olivenolie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og lidt peber, og bag dem i ca. 30. min ved 180 grader sammen med de halverede løg.
Ærte dip
- Blend de optøede ærter med cremefraiche, hvidløg, citron, salt og peber. Stil på køl til det skal serveres.
- Anret med friske krydderurter og evt. friske ærter hvis årstiden er til det.
Noter
Da rodfrugterne indeholder en del væske må de ikke skæres for tyndt ud, så bliver de for tørre.


