
Risotto er bare fantastisk, og det at man kan variere den i utallige variationer er virkelig noget der tiltaler os.
Denne lækre cremede variationer med stegte svampe ligger bestemt på vores top 10 over favorit risottoer.

Svampe risotto med stegt kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Svamperisotto
- 4 dl
risottoris
- 9 dl
kyllinge bouillon
- 4 dl
tør hvidvin
- 30 g
tørret Karl Johan svampe (denne er med tørrede Karl Johan, men alle friske som tørrede svampe kan bruges)
- 1
løg, finthakket
- 100 g
parmesan, fintrevet
-
Olie til stegning
-
Salt og peber
Marineret kylling
- 4
store kyllingebryster
- 1 1/2 dl
olivenolie
- 2 kviste
rosmarin
- 2 kviste
timian
- 1 fed
hvidløg, revet
- 1/2
citron, skal og lidt citronsaft heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
Risottoen
- Udblød svampene i kogende vand og lad dem trække ca. 20-30 min. Hæld vandet fra og hak svampene i grove stykker.
- Svits løg, hvidløg og svampene ved middel varme i lidt olivenolie.
- Hæld risottorisene ved og steg dem let blanke, tilsæt mere olie hvis så de ikke brænder på.
- Tilsæt hvidvinen og lad den reducere til det halve.
- Tilsæt bouillon lidt af gangen og lad din risotto simre ved svag varme i ca. 20 min, - rør jævnligt og tilføj bouillon når der er behov.
- Når risottorisene har den rette konsistens, gerne med lidt bid i, vendes parmesanosten i.
- Smag til med salt og peber og server straks.
Marineret kylling
- Hak rosmarin, timian og bland det i olivenolien sammen med hvidløg og citronskal og lidt saft.
- Lad kyllingen marinerer i lagen i minimum 30 min.
- Steg kyllingerne til de når en kernetemperaturen på 70 grader og tag dem af varmen.
- Lad dem hvile i 5 minutter og server herefter med den varme risotto.
Noter
Trøfler er fantastiske, så ligger man inde med sådan én klæder det også retten helt fantastisk godt. Vegetar edition: Skift kyllingbouillon ud med grøntsagsbouillon og server evt. med en plantebøf eller lignende.