Cremet blomkålssuppe - Opskrift på cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe med bacon

Cremet blomkålssuppe
Opskrift på cremet blomkålssuppe
Cremet blomkålssuppe - Opskrift på cremet blomkålssuppe

Lækker cremet blomkålssuppe, – mild krydret og bare nem og hurtig at lave.
Supper, jeg elsker supper og eksperimenterer gerne med mange forskellige af slagsen. Nogle gange lykkedes de og andre gange falder de helt til jorden.
Denne vil jeg personligt mene lykkedes rigtig godt, og den blev også godkendt af hele familien, selv de yngste medlemmer.
Vi kender alle lugten af kogt blomkål, – det er bare ikke det lækreste. Og det var da også en af mine bekymringer da jeg gav mig i kast med denne blomkålssuppe, – men jeg blev heldigvis positivt overrasket.

Cremet blomkålssuppe - Opskrift på cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe

Opskrift på cremet blomkålssuppe
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.72 fra 14 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Nøgleord: Cremet suppe, Suppe
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    blomkål i mindre buketter

  • 4 mellemstore kartofler, i tern
  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 1 fed

    hvidløg, hakket

  • 7 dl

    grøntsagsboullion

  • 1 dl fløde
  • 1/2 citron, saften heraf
  • Olivenolie til stegning

  • Muskatnød, stødt eller revet – efter smag

  • Salt og peber

Topping forslag

  • Bacon
  • Fintsnittet frisk blomkål
  • Urter

Sådan gør du

  • Steg blomkål, kartofler, løg og hvidløg af ved middel varme et par minutter, – det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt grøntsagsboullion og piskefløde og lad suppen koge i ca. 30 min.
  • Blend suppen helt glat og smag til med, citronsaft, rigeligt muskat, salt og peber.
  • Steg bacon sprød på en pande og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Fin snit nogle blomkålsbuketter, gerne på et mandolinjern, og læg den i en skål med iskoldvand og gerne lidt isterninger i en 30 min. tid, – det vil gøre dem lækre sprøde.
  • Lad dine friske blomkålschips dryppe godt af i en sigte inden anretning.
  • Anret suppen med friske blomkålschips, bacon og friske krydderurter.

Noter

Muskatnød smager fantastisk i blomkålssuppe, og denne opskrift kan faktisk trække rigelige mængder. Det er selvfølgelig en smagssag, men gør dig selv den tjeneste at prøv det.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 238 kcal
Protein (g) : 6g
Fedt (g) : 10g
Kulhydrat (g) : 35 g
Mættede fedtsyrer : 6 g
Sukkerarter : 7 g
Salt : 759 mg

Kommentarer

  1. Søren Schytt

    Der står saften af en halv Citroën uden at det er angivet hvornår det skal bruges? Cremet blomkålssuppe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)