Steg blomkål, kartofler, løg og hvidløg af ved middel varme et par minutter, - det skal ikke tage farve.
Tilsæt grøntsagsboullion og piskefløde og lad suppen koge i ca. 30 min.
Blend suppen helt glat og smag til med, citronsaft, rigeligt muskat, salt og peber.
Steg bacon sprød på en pande og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Fin snit nogle blomkålsbuketter, gerne på et mandolinjern, og læg den i en skål med iskoldvand og gerne lidt isterninger i en 30 min. tid, - det vil gøre dem lækre sprøde.
Lad dine friske blomkålschips dryppe godt af i en sigte inden anretning.
Anret suppen med friske blomkålschips, bacon og friske krydderurter.
Video
Noter
Muskatnød smager fantastisk i blomkålssuppe, og denne opskrift kan faktisk trække rigelige mængder. Det er selvfølgelig en smagssag, men gør dig selv den tjeneste at prøv det.