
Det sker rigtig ofte, at vi herhjemme har et par lidt for modne bananer liggende som ikke er blevet spist i tide, – og det gør virkelig slet ingenting, for så har jeg en undskyldning for af bage de her mega lækre bananmuffins.
De smager virkelig helt fantastisk, er lækre bløde og svampede indeni og så er det da slet ikke en tosset måde at få brug lidt modne bananer på.
De er super nemme, børnene elsker at være med til at bage dem, og der er da intet hyggeligere end at have de små med i køkkenet.

Bananmuffins med chokolade og mandler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3
modne bananer
- 2
æg
- 150 g
sukker
- 1 tsk
vaniljesukker
- 2 tsk
bagepulver
- 200 g
hvedemel
- 125 g
smeltet smør
- 100 g
mørk chokolade, grofthakket
- 50 g
mandler, grofthakket
Sådan gør du
- Smelt smøret og lad det afkøle.
- Pisk æggene lyse og luftige med sukker og vaniljesukke.
- Mos bananerne og hak mandler og chokolade groft.
- Rør hvedemel, bagepulver, vanilje og smør i æggemassen, og tilsæt til sidst de hakkede mandler, chokolade og moset banan til massen.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, - jeg foretrækker at bruge en stålform til mine papirsforme, så holder de flottere på formen, men dette er ikke et must.
- Bag dine bananmuffins midt i ovnen i 15-18 min. ved 200 grader alm. ovn.
- Bruger du en stålform som jeg gør, skal du tage dine muffins ud af stålformen når de kommer ud af ovnen og lade dem køle af på et stykke bagepapir, så de ikke bliver fugtige.
- Drys de afkølede bananmuffins med lidt flormelis, pynt med glasur eller hvad du foretrækker.
Super nem og virkelig lækre muffins Vi bager altid dem her
Hej Katrine
Tusind tak for din besked, hvor er det dejligt at høre 🙂
Kh Dianna