Nem Halloween mazarinkage med mascarpone kakaocreme og uhyggelig pynt.
Halloween behøver ikke kræve hverken bageeksamen eller flere timer i køkkenet – og de her mazarinkager er beviset på det.
Med færdigkøbte mazarintærter, en blød og cremet kakaocreme og uhyggelig (men spiselig) pynt, kan du nemt trylle de fineste Halloweenkager frem på ingen tid.
Top kagerne med en fløjlsblød mascarponecreme med kakao og pynt dem med små “gravsteder” lavet af Oreos og skumfiduser med sukkerøjne og “hår” af spiselig jord – mørke kiks, der er blendet til en fin mel. Du kan også lave spindelvæv med smeltede skumfiduser – det er nemt, sjovt og lidt klamt på den helt rigtige måde.
Børnene vil elske både at pynte og spise dem, og de kan sagtens forberedes nogle timer i forvejen og opbevares på køl (husk bare, at Oreos kan blive bløde af fugten i køleskabet).
Vil du lave en endnu nemmere version med lidt mere wow-effekt? Så tjek også min Halloweenkage med croissantbund, hvor dejen rulles til croissanter og bages til én samlet bund i springform – og toppes med den samme lækre creme og sød pynt, bare med jordbær og skumfiduser med øjne.

Halloween mazarinkage med kakaocreme
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kakaocreme
- 200 g mascarpone
- 2 1/2 dl fløde
- 4 spsk kakaopulver
- 3 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Spiselig jord og pynt
- 80 g mørke chokoladekiks (uden creme)
- 8-10 oreos – til topping
- 8-10 skumfiduser – til topping
- 3 skumfiduser – til spindelvæv
- Sukkerøjne
- Lidt tyk glasur
Derudover
- 2 mazarintærter
Sådan gør du
Spiselig jord og pynt
- Blend chokoladekiksene (dem uden creme) til en fin mel og hæld det i en skål.
- Lav en lille portion tyk glasur af flormelis og lidt vand – det skal virke som lim til øjne og hår til skumfiduser – og Oreos. Disse kan forberedes tidligere på dagen eller dagen i forvejen.Dup en smule glasur på bagsiden af sukkerøjnene, og placer to på Oreo og to på hver skumfidus. Smør også toppen af skumfiduserne med lidt glasur, og dyp dem i de blendede chokoladekiks. Gem resten af kiksene til at drysse på toppen af kagen.
- Hæld ingredienserne til cremen i en skål, og pisk dem sammen med en håndmixer, til cremen tykner.Cremen skal kunne holde fyldet på plads på kagen, men pas på ikke at overpiske den.
- Fordel kakaocremen på de 2 mazarintærter og smør det godt ud så hele kagen er dækket.
- Drys toppene med de blendede kiks, og fordel skumfiduser og oreos herover. Mas dem let ned i kagen, og brug evt. lidt rester af kakaocremen fra skålen til at "lime" dem fast til kagen.Er skumfiduserne for store, kan du halvere dem på den høje led.
- Smelt til sidst 2-3 skumfiduser i mikroovnen – de skal have ca. 10-15 sekunder ved fuld styrke.Rør rundt med en ske til du har en klistret masse, og brug nu pege- og tommelfinger, på begge hænder, til at trække spindelvæv over kagen. Sæt det fast på siden af kagen. Det er klistrer – men se nu lige hvor flot 😉
- Servér kagen straks – eller opbevar den på køl i et par timer.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.
