Skal du imponere til Halloween? Så er denne Croissant Halloweenkage et must-try!
Med en lækker og luftig croissantbund, der bages i en springform, får du en bund, der både er nem at lave og smager himmelsk.
Halloweenkagen toppes med en silkeblød kakao mascarponecreme, som piskes hurtigt sammen i én enkelt skål – det kunne ikke være nemmere.
For at fuldende den uhyggelige stemning drysses kagen med spiselig jord lavet af blendede chokoladekiks, og pyntes med jordbær og skumfiduser, der er dekoreret med sukkerøjne og kiksehår.
Hele herligheden afsluttes med et spind af spiselig spindelvæv lavet af smeltede skumfiduser, der trækkes over kagen for det perfekte Halloween-look. Denne halloweenkage er nem at lave og kan forberedes i god tid, men serveres bedst, når den er frisk samlet, så croissantbunden bevarer sin lækre, bløde konsistens. En sjov og festlig halloween dessert, der vil være et hit hos både børn og voksne til Halloween!
Alle elementer til kagen kan forberedes tidligere på dagen. Bunde kan bages og opbevares i en tætlukket pose ved stuetemperatur. Cremen kan piskes og opbevares på køl til kagen skal serveres.
Jordbær og skumfiduser kan dekoreres og sættes til side.
Spindelvævet er det eneste der ikke kan forberedes, men det tager kun 10-15 sekunder at lave i mikroovnen 🙂
Jeg håber du vil prøve min opskrift på halloweenkage – Se video af fremgangsmåde lige over opskriften.
Croissant halloweenkage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Croissant bund
- 2 ds croissantdej – jeg bruger Danerolles
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
Kakao mascarponecreme
- 200 g mascarpone
- 2 1/2 dl piskefløde
- 4 spsk kakaopulver, usødet
- 3 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Spiselig jord og pynt
- 80 g mørke chookoladekiks (uden creme)
- Jordbær
- Skumfiduser
- Sukkerøjne
- Tyk glasur
Sådan gør du
Croissant bund
- Rul dejen ud og skær den ud i de forsnittede stykker.
- Rul stykkerne til croissanter – sørg for at lukningen vender nedad.
- Beklæd en springform (ca. 22-23 cm) med bagepapir i bunden, og smør med en smule fedtstof på kanterne.
- Læg croissanterne i, så de fylder hele formen. Start yderst med en ring, og fyld den op ind imod midten.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag croissant bunden i ca. 15-18 minutter ved 200 grader.Lad bunden køle af.
Kakao mascarponecreme
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen til cremen tykner. Cremen skal kunne holde faconen på kagen, men pas på du ikke overpisker så den bliver grynet.Opbevar den på kåøl til kagen skal samles.
Spiselig jord og pynt
- Blend chokoladekiks til en fin mel og hæld det i en skål.
- Lav en lille portion tyk glasur af flormelis og lidt vand – det skal virke som lim til øjne og hår til skumfiduser – og jordbær.
- Jordbær med øjne – Kan forberedes tidligere på dagen:Halver jordbærrene, og sørg for de er tørre. Du en smule glasur på bagsiden af sukkerøjnene, og placer to på hvert jordbær.Læg dem til side.
- Skumfiduser med hår og øjne – Kan forberedes tidligere på dagen:Du en smule glasur på bagsiden af sukkerøjnene, og placer to på hver skumfidus. Smør også toppen af skumfiduserne med lidt glasur, og dyp dem i de blendede chokoladekiks.Gem resten af kiksene til at drysse på toppen af kagen!!
Croissant halloweenkage
- Smør croissantbunden med mascarponecreme og jævn det godt ud.
- Drys toppen med resten af de blendede kiks, og fordel jordbær og skumfiduser herpå.
- Smelt 2-3 skumfiduser i mikroovnen – de skal have ca. 10-15 sekunder ved fuld styrke.Rør rundt med en ske til du har en klistret masse, og brud nu pege- og tommelfinger, på begge hænder, til at trække spindelvæv over kagen. Sæt det fast på siden af kagen. Det er klistrer – men se nu lige hvor flot 😉
- Servér kagen straks.