
Knust kartoffeltærte med salsiccia og grøntsager.
De knuste kartoffeltærter er blevet lidt af et hit – og med god grund! Her får du en tærte med salsiccia, grøntsager og kartoffelbund, hvor kartoflerne tager pladsen som den klassiske tærtedej.
Bunden laves af kogte kartofler, der trykkes ud i en springform, så de danner en solid og saftig base. Fyldet består her af krydret salsiccia, der steges af på panden sammen med løg, hvidløg og et væld af grøntsager – i mit tilfælde svampe, porre, gulerødder, squash og selleri (ca. 650 g grønt i alt). Du kan dog sagtens skifte ud og bruge dine egne favoritgrøntsager eller endda en færdigpose fra fryseren – det er helt op til dig.
Det hele krydres let og toppes med en blanding af æg, mælk eller fløde, parmesan og mozzarella, som binder fyldet sammen og giver tærten en cremet, ostet overflade. Den skal blot have 45–50 minutter i ovnen, og så har du en fyldig, mættende tærte med masser af smag og grønt.
Server tærten lun sammen med en grov salat – eller nyd den kold til frokost eller madpakken dagen efter. Den er både nem at lave, fuld af grøntsager og helt igennem lækker.

Tærte med salsiccia, grøntsager og kartoffelbund – Knust kartoffeltærte med salsiccia
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g salsiccia
- 1 løg, finthakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 1 porre, snittet
- 200 g svampe, skåret i små tern
- 2 gulerødder, skåret i små tern
- 1/2 squash, skåret i små tern
- 3 stilke selleri, skåret i små tern
- eller 650 g andre blandede grøntsager (udover løg/hvidløg)
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/2 tsk timian
- 750 g kogte kartofler
- 5 æg
- 1 dl mælk eller fløde
- 30 g parmesan, fintrevet (kan undlades)
- 70 g mozzarella, revet
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Beklæd en springform med bagepapir – mas det godt ud i hjørnerne, og spray med en smule sprayfedt eller pensl med lidt olie.Springformen skal måle ca. 22 cm i diameter.
- Varm en sjat olie på en panden, og brun salsiccia farsen godt af. Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mas det mellem fingrene.
- Tilsæt derefter løg, hvidløg, porre og svampe, og steg det til løgene er klare.
- Hæld derefter de andre grøntsager på panden – gulerødder, squash og bladselleri. Krydr med timian, rosmarin, salt og friskkværnet peber og lad det stege i små 5 minutter.
- Hæld imens de kogte kartofler i springformen, og mas dem ud med bunden af et glas så de fylder helt bunden, og kartoflerne ligeledes beklæder siderne af springformen. Mas det godt ud, så der ingen huller er i bunden. Krydr med salt.Jeg smører glasset med lidt olie, så hænger kartoflerne ikke fast.
- Pisk også æggene sammen med mælk (eller fløde) og parmesan, og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Hæld fyldet i kartoffelbunden, drys mozzarellaen på toppen og hæld æggemassen over. Brug evt. lige 2 gafler til at rode lidt rundt i toppen.
- Bag kartoffeltærten i en forvvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 45-50 minutter.
- Lad tærten trække 10-15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

