eller 650 g andre blandede grøntsager (udover løg/hvidløg)
1/2tskrosmarin
1/2tsktimian
750gkogte kartofler
5æg
1dlmælk eller fløde
30gparmesan, fintrevet (kan undlades)
70gmozzarella, revet
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Beklæd en springform med bagepapir - mas det godt ud i hjørnerne, og spray med en smule sprayfedt eller pensl med lidt olie.Springformen skal måle ca. 22 cm i diameter.
Varm en sjat olie på en panden, og brun salsiccia farsen godt af. Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mas det mellem fingrene.
Tilsæt derefter løg, hvidløg, porre og svampe, og steg det til løgene er klare.
Hæld derefter de andre grøntsager på panden - gulerødder, squash og bladselleri. Krydr med timian, rosmarin, salt og friskkværnet peber og lad det stege i små 5 minutter.
Hæld imens de kogte kartofler i springformen, og mas dem ud med bunden af et glas så de fylder helt bunden, og kartoflerne ligeledes beklæder siderne af springformen. Mas det godt ud, så der ingen huller er i bunden. Krydr med salt.Jeg smører glasset med lidt olie, så hænger kartoflerne ikke fast.
Pisk også æggene sammen med mælk (eller fløde) og parmesan, og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
Hæld fyldet i kartoffelbunden, drys mozzarellaen på toppen og hæld æggemassen over. Brug evt. lige 2 gafler til at rode lidt rundt i toppen.
Bag kartoffeltærten i en forvvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 45-50 minutter.
Lad tærten trække 10-15 minutter inden den skæres ud og serveres.