
Nem avocado carpaccio med parmesan og citron.
Avocado carpaccio med parmesan og citron er en ultra simpel, men virkelig lækker ret.
Perfekt som en let forret, appetizer, tapas, tilbehør eller en frisk frokost, hvor få ingredienser får lov at gøre arbejdet.
Her er avocadoen skåret i helt tynde skiver og lagt ud i en smuk vifte på tallerkenen. Den toppes med frisk rucola, parmesanflager, ristede pinjekerner, friskrevet citronskal og et skvæt citronsaft. Til sidst dryppes lidt olivenolie over, og retten krydres med salt og friskkværnet peber – simpelt, men helt igennem lækkert.
Carpaccioen er allerbedst serveret med et stykke godt brød, gerne ristet, så du får lidt knas til den cremede avocado. Opskriften her passer til 2-4 personer, alt efter om den serveres som forret, tapas eller med godt brød til. Og så tager den kun fem minutter at lave – men smagen er helt fantastisk frisk og indbydende.

Avocado carpaccio med parmesan og citron
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 2 modne avocadoer
- 1/2 citron, saft og fintrevet skal
- 1 håndfuld rucola
- 25 g pinjekerner, ristet
- Parmesan shaves
- Lidt olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Halver avocadoerne, fjern stenene og skrab frugtkødet ud af skallen med en ske – eller pil dem.
- Skær avocadoerne i tyndeskiver, mas hver halvdel ud i en vifte og læg dem på en tallerken.
- Dryp med friskpresset citronsaft og top med rucola, parmesan shaves og pinjekerner.
- Ric citronskal over toppen og dryp med lidt god olivenolie.
- Krydr med salt og friskkværnet peber og server straks – evt. med et godt brød til.