
Knust kartoffelsalat med urtedressing, dild og syltede agurker – Kartoffelsalat med knuste kartofler.
Denne knuste kartoffelsalat med urtedressing er en frisk og sprød nyfortolkning af den klassiske kartoffelsalat – og den smager vanvittigt godt.
Kartoflerne koges først møre, hvorefter de knuses på en bageplade og bages sprøde og gyldne i ovnen. Når de er kølet let af, skæres de i grove stykker og vendes med friske agurkeskiver og fine strimler af rødløg og en cremet urtedressing med bl.a. dild og syltede agurker. Kombinationen af den gyldne let sprøde kartoffel og den cremede dressing er helt magisk.
Den er super nem at lave og smager allerbedst, når den lige er lavet – men du kan sagtens lave den i forvejen og opbevare den på køl et par timer. Perfekt som tilbehør til grillmad, til en steg, eller som frokostsalat med et stykke fisk eller kød.

Knust kartoffelsalat med urtedressing – Kartoffelsalat med knuste kartofler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 650 g små kartofler med skræl
- 1 agurk
- 1 rødløg, skåret i strimler
- Oliespray eller lignende
Dressing
- 3 dl creme fraiche, gerne 9%
- 1/2 dl mayonnaise
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk syltede agurker, finthakket
- 3 spsk frisk dild, finthakket
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog kartofler i saltet vand til de er møre – ca. 12 minutter alt efter størrelse.
- Halver agurken på midten, skrab kernerne ud, og skær agurkerne i skiver.
- Dræn kartoflerne for væde, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Spray toppen med lidt oliespray, og knus kartofler med bunden af et glas.Oplever du at de sidder fast når du løfter glasset, kan du smøre bunden med lidt olie, og dreje glasset rundt om sig selv, når kartoflen er knust. På den måde slipper de nemmere uden at hive halvdelen af kartoflen med.
- Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet peber, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig varme i ca. 35 minutter.
- Lad kartoflerne køle af, og hak dem derefter i grove stykker med en kniv.
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber. Husk kartoflerne allerede er krydret.
- Hæld kartofler, agurker og rødløg i en skål, hæld dressingen over og bland det godt sammen.
- Server med et grønt drys på toppen.