Knust kartoffelsalat med urtedressing - Sprød kartoffelsalat

Knust kartoffelsalat med urtedressing

Knust kartoffelsalat med urtedressing - Kartoffelsalat med knuste kartofler
Opskrift på den lækreste kartoffelsalat med knuste kartofler, agurk og urtedressing.
Knust kartoffelsalat med urtedressing - Sprød kartoffelsalat

Knust kartoffelsalat med urtedressing, dild og syltede agurker – Kartoffelsalat med knuste kartofler.

Denne knuste kartoffelsalat med urtedressing er en frisk og sprød nyfortolkning af den klassiske kartoffelsalat – og den smager vanvittigt godt.

Kartoflerne koges først møre, hvorefter de knuses på en bageplade og bages sprøde og gyldne i ovnen. Når de er kølet let af, skæres de i grove stykker og vendes med friske agurkeskiver og fine strimler af rødløg og en cremet urtedressing med bl.a. dild og syltede agurker. Kombinationen af den gyldne let sprøde kartoffel og den cremede dressing er helt magisk. 

Den er super nem at lave og smager allerbedst, når den lige er lavet – men du kan sagtens lave den i forvejen og opbevare den på køl et par timer. Perfekt som tilbehør til grillmad, til en steg, eller som frokostsalat med et stykke fisk eller kød.

Knust kartoffelsalat med urtedressing - Sprød kartoffelsalat

Knust kartoffelsalat med urtedressing – Kartoffelsalat med knuste kartofler

Opskrift på den lækreste kartoffelsalat med knuste kartofler, agurk og urtedressing.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Cremet kartoffelsalat, Knuste kartofler
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 650 g små kartofler med skræl
  • 1 agurk
  • 1 rødløg, skåret i strimler
  • Oliespray eller lignende

Dressing

  • 3 dl creme fraiche, gerne 9%
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk syltede agurker, finthakket
  • 3 spsk frisk dild, finthakket
  • 1/2 tsk løgpulver
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog kartofler i saltet vand til de er møre – ca. 12 minutter alt efter størrelse.
  • Halver agurken på midten, skrab kernerne ud, og skær agurkerne i skiver.
  • Dræn kartoflerne for væde, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Spray toppen med lidt oliespray, og knus kartofler med bunden af et glas.
    Oplever du at de sidder fast når du løfter glasset, kan du smøre bunden med lidt olie, og dreje glasset rundt om sig selv, når kartoflen er knust. På den måde slipper de nemmere uden at hive halvdelen af kartoflen med.
  • Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet peber, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig varme i ca. 35 minutter.
  • Lad kartoflerne køle af, og hak dem derefter i grove stykker med en kniv.
  • Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber. Husk kartoflerne allerede er krydret.
  • Hæld kartofler, agurker og rødløg i en skål, hæld dressingen over og bland det godt sammen.
  • Server med et grønt drys på toppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)