Kog kartofler i saltet vand til de er møre - ca. 12 minutter alt efter størrelse.
Halver agurken på midten, skrab kernerne ud, og skær agurkerne i skiver.
Dræn kartoflerne for væde, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Spray toppen med lidt oliespray, og knus kartofler med bunden af et glas.Oplever du at de sidder fast når du løfter glasset, kan du smøre bunden med lidt olie, og dreje glasset rundt om sig selv, når kartoflen er knust. På den måde slipper de nemmere uden at hive halvdelen af kartoflen med.
Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet peber, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig varme i ca. 35 minutter.
Lad kartoflerne køle af, og hak dem derefter i grove stykker med en kniv.
Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber. Husk kartoflerne allerede er krydret.
Hæld kartofler, agurker og rødløg i en skål, hæld dressingen over og bland det godt sammen.