Grillede majs med bang bang chilisauce – Nemt og spicy tilbehør

Grillede majs med bang bang chilisauce

Grillede majs med bang bang chilisauce
Opskrift på grillede majs med sød/syrlig chilisauce - Bang bang majskolber.
Grillede majs med bang bang chilisauce – Nemt og spicy tilbehør

Grillede majs med bang bang chilisauce og friske krydderurter.

De her grillede majs med bang bang chilisauce er sommermad, når det er allerbedst. De er saftige, smagfulde og toppet med den lækreste cremede, spicy sauce – perfekt som tilbehør til alt fra grillspyd til burgers eller bare som en lille snack i solen.

Majsene koges først kort, så de får en ensartet tilberedning. Herefter fjernes trådene, og bladene flettes flot op omkring stokken. Så ryger de en tur på grillen, hvor de får farve og røgsmag – og så er de klar til det sjove: En generøs omgang bang bang chilisauce, et drys persille og/eller forårsløg.

Bang bang chilisaucen er lavet af mayo, sød chilisauce, lidt stærk chilisauce, limesaft, hakket persille og en smule honning – en frisk, cremet og sød-stærk dip, der passer til ALT! Du får fedme fra mayo, varme fra chilien, syre fra lime og lidt urtefriskhed. Den er genial også til salater, kød og sandwiches.

Det er både nemt, billigt og fyldt med smag. Klar til at blive sommerens favorit på grillen.

Grillede majs med bang bang chilisauce – Nemt og spicy tilbehør

Grillede majs med bang bang chilisauce

Opskrift på grillede majs med sød/syrlig chilisauce – Bang bang majskolber.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Grill tilbehør, Sommermad
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 majskolber
  • Persille og forårsløg til topping
  • Salt og friskkværnet peber

Bang bang chilisauce

  • 1 dl mayonnaise
  • 1/2 lime, saften heraf
  • 2 spsk sød chilisauce (thai chilisauce)
  • 1 spsk tørret persille (eller frisk)
  • 1-2 tsk stærk chilisauce
  • 1 tsk honning
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Læg majsene i en gryde med let saltet vand og bring i kog. Kog dem i ca. 12 minutter fra vandet koger.
    Jeg lader skrallen sidde og fletter den efter følgende. Vil du undlade dette, kan du blot fjerne skrallen og koge dem uden.
  • Imens blanden ingredienserne til chilisaucen, og den smages til med en smule peber.
  • Dræn majsene godt for væde og dup dem tørre, og grill dem derefter på alle sider til de er gyldne og har fået lidt farve. Jeg sprayer min grillflade med en smule rapsolie, du kan evt. også pensle majsene med lidt olie.
    Har du beholdt skrællen på, kan du folde denne ud og flette det, og naturligvis fjerne de lange tråde.
  • Top dem med masser af bang bang chilisauce, og drys med hakket persille og/eller snittede forårsløg og friskkværnet peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)