
Sandwichbrød af pizzadej – nemme og bløde brød til sandwich og madpakker.
Hvis du har lavet pizzadej og har nogle pizzaboller til overs, så må du endelig ikke lade dem gå til spilde – du kan nemlig nemt lave de lækreste sandwichbrød ud af dem.
Jeg tager udgangspunkt i min egen opskrift på pizzadej, hvor hver pizzabolle vejer ca. 250 g. I stedet for at bage dem runde, deler jeg dem i to og former dem til aflange brød med en dej hakker. De bages gyldne og sprøde i ovnen – men har stadig er bløde, sej og saftige krumme.
Du får nogle lækre sandwichbrød, som er perfekte til ALT, du har lyst til at fylde i. Fyld dem med tunsalat, kylling, grøntsager, pesto, ost… eller brug dem som base for en portion crostini, bruschetta eller lignende.
De kan bages på forhånd og opbevares i fryseren – så har du altid hjemmebagte sandwichbrød klar til hverdag og weekend.
For masser af fif til hævning af pizzadej mv. kan du kigge på denne opskrift – klik her.

Sandwichbrød af pizzadej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 dl lunken vand
- 20 g gær (10 g hvis du lader dejen langtidshæve – min. 8 timer på køl men gerne natten over)
- 2 spsk olivenolie
- 600 g god pizzamel
- 1 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter olien.
- Bland mel og salt og tilsæt det lidt ad gangen og rør derefter dejen godt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne, ca. 5-8 min.
Hurtig hævning – med 20 g gær
- Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.
- Del dejen i 4 lige store stykker, form dem til boller og lad dem efterhæve i minimum 30 minutter – gerne 1 time til 1 1/2 under et klæde.
Langtidshævet på køl – 10 g gær
- Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
- Del dejen i 4 lige store stykker, tril hvert stykke til en bolle og læg dem i en hævekasse eller lignende. *Bruges spækbræt eller bageplade beklæd dette løst med film så der ikke kommer luft ind til dejen. Stil det nu på køl i mindst 6-8 timer – eller gerne natten over. Husk at drysse toppen med mel.
- Tag spækbrættet ud af køleskabet, og lad dejen få lidt varme på køkkenbordet, stadig med film over, i minimum 20 minutter.
Sandwichbrød af pizzadej
- Del hver pizzabolle i 2 lige store stykker med en dej hakker, og for dem til aflang flutes. Du skal ikke slå luften ud af dejen.
- Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, læg evt. et snit i toppen – og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i ca. 12-15 minutter – eller til de er gyldne og gemmenbagt.*Jeg bruger bagestål, og vil varmt anbefale det til denne opskrift.