Opskrift på de nemmeste sandwichbrød lavet af pizzaboller.I opskriften skriver jeg selve opskriften ind fra dejen, men her kan du naturligvis blot bruge en rest. Mine pizzaboller vejer hver 250 gram cirka - og dem får jeg 2 sandwich brød ud af.
Ret Brød
Køkken Italiensk
Nøgleord Paninibrød, Sandwich brød
Samlet tid 2 timertimer
Servings 8stk
Calories 307kcal
Ingredienser
4dllunken vand
20ggær (10 g hvis du lader dejen langtidshæve - min. 8 timer på køl men gerne natten over)
2spskolivenolie
600ggod pizzamel
1 1/2tsksalt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter olien.
Bland mel og salt og tilsæt det lidt ad gangen og rør derefter dejen godt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne, ca. 5-8 min.
Hurtig hævning - med 20 g gær
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.
Del dejen i 4 lige store stykker, form dem til boller og lad dem efterhæve i minimum 30 minutter - gerne 1 time til 1 1/2 under et klæde.
Langtidshævet på køl - 10 g gær
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
Del dejen i 4 lige store stykker, tril hvert stykke til en bolle og læg dem i en hævekasse eller lignende. *Bruges spækbræt eller bageplade beklæd dette løst med film så der ikke kommer luft ind til dejen. Stil det nu på køl i mindst 6-8 timer - eller gerne natten over. Husk at drysse toppen med mel.
Tag spækbrættet ud af køleskabet, og lad dejen få lidt varme på køkkenbordet, stadig med film over, i minimum 20 minutter.
Sandwichbrød af pizzadej
Del hver pizzabolle i 2 lige store stykker med en dej hakker, og for dem til aflang flutes. Du skal ikke slå luften ud af dejen.
Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, læg evt. et snit i toppen - og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i ca. 12-15 minutter - eller til de er gyldne og gemmenbagt.*Jeg bruger bagestål, og vil varmt anbefale det til denne opskrift.