Cordon Bleu med råstegte kartofler og grøn salat – Nem aftensmad

Cordon Bleu med stegte kartofler og grøn salat

Cordon Bleu med stegte kartofler og grøn salat
Opskrift på sprød og asaftig Cordon Bleu med stegte kartofler og parmesansalat.
Cordon Bleu med råstegte kartofler og grøn salat – Nem aftensmad

Cordon Bleu med råstegte kartofler og grøn salat – sprød, cremet og frisk i én ret.

Cordon Bleu er én af de der klassikere, som bare altid hitter – især når den bliver lavet med hakket kylling, smeltet ost og god skinke indeni. Her får du min version med råstegte kartofler og en enkel grøn salat, der giver retten lidt friskhed og syre.
Kyllingen er tilberedt som i min opskrift på Cordon Bleu med hakket kylling, hvor den bliver dejlig saftig og får en sprød overflade – præcis som den skal være.

Kartoflerne tilberedes nemt i ovn eller airfryer, og kræver minimal indsats – bare lidt olie, salt og friskkværnet peber. Salaten er helt enkel med sprød salatmix, fintrevet parmesan og en dressing af olivenolie og citronsaft – det friske modspil til den cremede Cordon Bleu.

Enkelt, nemt og virkelig lækkert – perfekt til både hverdag og weekend.

Cordon Bleu med råstegte kartofler og grøn salat – Nem aftensmad

Cordon Bleu med stegte kartofler og grøn salat

Opskrift på sprød og asaftig Cordon Bleu med stegte kartofler og parmesansalat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Nøgleord: Hakket kylling
Samlet tid: 17 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegte kartofler

  • 600 g små kartofler, renset
  • 2 spsk olie
  • Salt og friskkværnet peber

Cordon bleu

  • 600 g hakket kylling
  • 100 g gauda, i skiver
  • 4 skiver god skinke
  • 120 g cornflakes, knust eller blendet
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 æg, sammenpisket
  • 4 spsk hvedemel + lidt ekstra
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smør og/eller smagsneutral olie

Salat

  • 200 g salatmix
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • Friskpresset citronsaft
  • Olie
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Stegte kartofler

  • Halver kartoflerne, vend dem med olien og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilbered dem i Airfryer ved 200 grader i ca. 30 minutter – eller i en forvarmet ovn, varmluft, 200 grader i ca. 30 minutter.

Cordon Bleu og salaten

  • Del kødet i 4 lige store klumper, og mas dem ud i 4 flade cirkler.
    *Kylling er ret fedtet i konsistensen, så undlad at arbejde for meget med det. Jeg putter en smule mel på hænderne og coater overfladen, inden jeg maser det ud på et spækbræt.
  • Fordel ost og skinke på den ene halvdel af kødet, og fold dem nu på midten, så de danner en måne. Mas kødet sammen omkring fyldet, og læg dem til side på et stykke bagepapir eller madpakkepapir, drysset med mel.
  • Bland de knuste cornflakes med krydderierne og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • I 3 tallerkener fordeles henholdsvis hvedemel, cornflakes og sammenpisket æg.
  • Vend kyllingen godt i hvedemel, og mas kødet let sammen samtidig. Vend dem derefter i æg og til sidst i blandingen med cornflakes.
  • Smelt en god klat smør og lidt smagsneutral olie på en pande ved middel varme. Eller brug kun smagsneutral olie hvis du foretrækker det. Der skal være et godt lag fedtstof på panden for at få dem flotte gyldne hele vejen rundt.
  • Steg kødet ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Tiden afhænger af tykkelsen, så mål evt. midten med et stegetermometer.
  • Imens vendes salaten med fintrevet parmesan, en smule olie og citronsaft og lidt friskkværnet peber.
  • Server de saftige cordon bleu med stegte kartofler og salat.

Linkede opskrifter

  1. Hej Diana
    Super lækker opskrift, som jeg vil servere for svigerfamilien. Jeg savner dog en sauce til retten – har du en idé eller anbefaling til, hvad der kunne passe til? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)