Opskrift på sprød og asaftig Cordon Bleu med stegte kartofler og parmesansalat.
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Nøgleord Hakket kylling
Samlet tid 17 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 790kcal
Ingredienser
Stegte kartofler
600gsmå kartofler, renset
2spskolie
Salt og friskkværnet peber
Cordon bleu
600ghakket kylling
100ggauda, i skiver
4skivergod skinke
120gcornflakes, knust eller blendet
1tskpaprika
1tskløgpulver
1tskhvidløgspulver
2æg, sammenpisket
4spskhvedemel + lidt ekstra
Salt og friskkværnet peber
Smør og/eller smagsneutral olie
Salat
200gsalatmix
50gparmesan, fintrevet
Friskpresset citronsaft
Olie
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Stegte kartofler
Halver kartoflerne, vend dem med olien og krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilbered dem i Airfryer ved 200 grader i ca. 30 minutter - eller i en forvarmet ovn, varmluft, 200 grader i ca. 30 minutter.
Cordon Bleu og salaten
Del kødet i 4 lige store klumper, og mas dem ud i 4 flade cirkler.*Kylling er ret fedtet i konsistensen, så undlad at arbejde for meget med det. Jeg putter en smule mel på hænderne og coater overfladen, inden jeg maser det ud på et spækbræt.
Fordel ost og skinke på den ene halvdel af kødet, og fold dem nu på midten, så de danner en måne. Mas kødet sammen omkring fyldet, og læg dem til side på et stykke bagepapir eller madpakkepapir, drysset med mel.
Bland de knuste cornflakes med krydderierne og krydr med salt og friskkværnet peber.
I 3 tallerkener fordeles henholdsvis hvedemel, cornflakes og sammenpisket æg.
Vend kyllingen godt i hvedemel, og mas kødet let sammen samtidig. Vend dem derefter i æg og til sidst i blandingen med cornflakes.
Smelt en god klat smør og lidt smagsneutral olie på en pande ved middel varme. Eller brug kun smagsneutral olie hvis du foretrækker det. Der skal være et godt lag fedtstof på panden for at få dem flotte gyldne hele vejen rundt.
Steg kødet ved middel varme, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Tiden afhænger af tykkelsen, så mål evt. midten med et stegetermometer.
Imens vendes salaten med fintrevet parmesan, en smule olie og citronsaft og lidt friskkværnet peber.
Server de saftige cordon bleu med stegte kartofler og salat.