
Nem asiatisk nudelsuppe med kylling, peanutbutter, gul karry og kokosmælk.
Her får du en ultra nem opskrift på en thaisuppe pakket med smag. Suppen er varm og cremet – fyldig og mega lækker. Du kan selv justere styrken, og spice den op og ned med chilien. Jeg synes gerne den må prikke lidt på tungen – det går altså rigtig godt til suppen.
Suppen er smagt til med frisk ingefær, fiskesauce, kaffir limeblade og friskpresset limesaft.
En fyldig suppe med sprøde grøntsager, ægnudler og denskønneste smag.
Chicken Satay suppe kan laves på kun 20-25 minutter – den skal tilberedes ganske kort, så grøntsagerne har et lækkert bid. Du kan naturligvis give karrysuppen lidt længere, hvis du ønsker grøntsagerne tilberedt lidt mere.

Chicken Satay Nudelsuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g kogt kylling
- 1 løg, skåret i strimler
- 2 store gulerødder, skåret i tynde strimler
- 3-4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 3 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk karry
- 5-6 spsk peanutbutter
- 9-10 dl kyllingebouillon
- 1 ds kokosmælk á 400 ml
- 2 tsk brun farin
- 6 kaffir limeblade
- 1/2-1 rød chili, fintsnittet
- 2 1/2 tsk fiskesauce
- 1 stor grøn peberfrugt, skåre i strimler
- 1 lime, saften heraf
- 175 g ægnudler
- Olie – gerne sesam
- Salt og peber
Til servering
- Forårsløg, fintsnittet
- Peanuts, grofthakket
Sådan gør du
- Pluk kyllingekødet i mundrette bider.
- Varm en gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
- Tilsæt gulerødder, hvidløg og ingefær og varm det igennem et par minutter, og rør derefter karryen i.
- Tilsæt peanutbutter, bouillon, kokosmælk, farin, limeblade og chili – og varm suppen igennem i 5 minutters tid.
- Tilsæt limesaft, fiskesauce, grøn peber og kylling, og varm suppen igennem et par minutter.Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
- Smag suppen til med salt og peber – evt. mere fiskesauce, lime og chili.
- Fordel nudlerne i 4 skåle, hæld suppen over drys med forårsløg og hakkede peanuts.

Hej,
Hvad er gul karry??
Er det gul karry paste?
Hejsa
Jeg har rettet det til karry – for det er helt almindelig karrypulver ja 🙂
Kh Dianna
Et kæmpe hit hjemme hos os. Tak for endnu en lækker opskrift.
Hvilken peanutbutter (mærke) bruger du i opskriften? Jeg synes den vi bruger er meget svær at røre ud ordentligt i suppen.
Hej Karina
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak 🙂
Jeg har brugt reese’s peanutbutter – købte den i Normal. Den er virkelig cremet, og meget blød i konsistensen 🙂
Kh Dianna
Jeg har ikke prøvet at bruge kaffir limeblade før. Lægges de hele i og fiskes op af suppen, når den er færdig, ligesom man vil gøre med laurbærblade, skæres i de i strimler ned i suppen eller hvordan bruges de?
Hej Sophia
Det skal du glæde dig til at prøve – de giver de asiatiske retter så meget dejlig smag.
Jeg bruger gerne bladene hele, og fisker dem op inden servering, eller går bare udenom dem på tallerkenen.
Men du kan også sagtens knuse de tørrede blade i hænderne, og drysse dem i, som med andre krydderier 🙂
Kh Dianna
Som altid en lækker opskrift Jeg kunne dog ikke finde de kaffir limeblade, hvor får du fat i dem??
Tak for altid gode opskrifter.
Hej Brian
Tusind tak for din besked, hvor er det bare dejligt dus skriver det 🙂
Limebladene er hele tørrede blade, og står oftest ved krydderierne – eller i større supermarkeder i “thai afdelingen”, hvis de har sådan én 🙂
Nogle gange er de i poser, andre gange på glas.
Og elles har de dem helt sikkert i bazaaren eller lignende 🙂
Dbh Dianna
Den opskrift må jeg prøve! Men jeg er peanut allergiker, tænker at toppe med hakkede cashew nødder men hvad kan jeg erstatte peanutbutter med?
Hej Bettina
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak:)
Du kan sagtens droppe peanutbutter i opskriften, uden problemer.
God idé med cashewnødderne. Rist dem gerne i lidt smagsneutral olie først, hvis du bruger usaltede – det giver en fantastisk smag 🙂
Kh Dianna
Nydelig!!
Tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
2 spørgsmål ☺️
Kan man bruge alm mælk?
Kan man bruge risnudler? (min datter har cøliaki)
Hej Mai
Almindelig mælk tror jeg vil gøre den for tynd, så ville jeg vælge creme fine eller lignende.
Og du kan sagtens bruge risnudler:)
Kh Dianna
Hvor længe skal kyllingen koges?
Hej Alexander
Det kommer an på om du bruger kyllingefilet eller en hel kylling.
En hel kylling skal koge i ca. 45 minutter og må derefter gerne trække i vandet i 20-30.
Kyllingefilet koges i ca. 10-12 minutter alt efter størrelsen på stykkerne:)
Dbh Dianna