Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Chicken Satay Nudelsuppe
Opskrift på lækker cremet thai suppe med peanutbutter, karry og kokosmælk.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Asien, Thai
Nøgleord
Karrydressing, Kokosmælk, Peanutbutter, Suppe
Samlet tid
20
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
400
g
kogt kylling
1
løg, skåret i strimler
2
store gulerødder, skåret i tynde strimler
3-4
fed
hvidløg, skåret i tynde skiver
3
spsk
ingefær, fintrevet
2
tsk
karry
5-6
spsk
peanutbutter
9-10
dl
kyllingebouillon
1
ds
kokosmælk á 400 ml
2
tsk
brun farin
6
kaffir limeblade
1/2-1
rød chili, fintsnittet
2 1/2
tsk
fiskesauce
1
stor grøn peberfrugt, skåre i strimler
1
lime, saften heraf
175
g
ægnudler
Olie - gerne sesam
Salt og peber
Til servering
Forårsløg, fintsnittet
Peanuts, grofthakket
Sådan gør du
Pluk kyllingekødet i mundrette bider.
Varm en gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
Tilsæt gulerødder, hvidløg og ingefær og varm det igennem et par minutter, og rør derefter karryen i.
Tilsæt peanutbutter, bouillon, kokosmælk, farin, limeblade og chili - og varm suppen igennem i 5 minutters tid.
Tilsæt limesaft, fiskesauce, grøn peber og kylling, og varm suppen igennem et par minutter.
Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
Smag suppen til med salt og peber - evt. mere fiskesauce, lime og chili.
Fordel nudlerne i 4 skåle, hæld suppen over drys med forårsløg og hakkede peanuts.
Video