
Frisk og lækker måltidsalat med chili/hvidløgs rejer bagt med squash, avocado og frisk dilddressing. Super nem at lave, og fyldt med smag. Server med friskbagte flutes, pitabrød eller lignende.
Salaten tager som sådan ikke meget mere end 15-20 min. at lave, – det er trække tiden på rejerne inden de skal i ovnen der hæver tiden.

Salat med hvidløgsrejer, squash og avocado
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Chili/hvidløgs rejer
- 600 g tigerrejer eller andre rå rejer
- 1 squash
- 2 store håndfulde persille, finthakket
- 5-6 fed hvidløg, presset eller fintrevet
- 1/2 rød chili, skåret i tynde ringe (med kerner)
- 1/2 rød chili, finthakket (uden kerner)
- 1 1/2 dl god olivenolie
- Salt og peber
Salaten
- 1/2 crisp salat, skyllet grundigt (kan erstattes af romaine eller lignende)
- 150 g feldsalat
- 2 avocadoer, skåret i tern
- 1-2 lime, skåret i både
Dilddressing
- 3 dl creme fraiche
- 1/2 dl god mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 1 bdt dild, finthakket
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og peber
Sådan gør du
Dilddressing
- Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og finthakket dild sammen.
- Smag til med salt og peber og friskpresset citronsaft.
- Opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
Chili/hvidløgs rejer
- Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køkkenrulle og dup dem tørre.
- Halver squashen, fjern kernerne med en ske og skær squashen ud i tern.
- Bland olivenolie med hvidløg, chili og persille og krydr med salt og peber.
- Bland rejer og squash i en skål, og vend det godt sammen med olieblandingen. Sæt på køl og lad det trække i ca. 15 min.
- Fordel rejer og squash i et ovnfast fad, dæk det til med folie og bag i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 12 min.
Salat med chili/hvidløgsrejer og dilddressing
- Riv salaten i grove stykker, bland det med feldsalaten, og fordel det på 4 tallerkener eller i 4 skåle.
- Top salaterne med avocado tern, hvidløg rejer og squash, og fordel et par spiseskefulde af marinade fra de tilberedte rejer over hver salat.
- Server salaterne med dilddressing og friskbagte flutes, pita eller lignende.



5-6 fed hvidløg eller hele hvidløg?
Hej Helle
God pointe, 5-6 fed hvidløg, – retter det lige:)
De bedste hilsner
Dianna