Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Salat med hvidløgsrejer, squash og avocado
Opskrift på lækker måltidssalat med chili/hvidløgs rejer, squash, avocado og dilddressing.
Ret
Frokost, Hovedret, Salat
Køkken
Dansk
Samlet tid
40
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
Chili/hvidløgs rejer
600
g
tigerrejer eller andre rå rejer
1
squash
2
store håndfulde persille, finthakket
5-6
fed
hvidløg, presset eller fintrevet
1/2
rød chili, skåret i tynde ringe (med kerner)
1/2
rød chili, finthakket (uden kerner)
1 1/2
dl
god olivenolie
Salt og peber
Salaten
1/2
crisp salat, skyllet grundigt (kan erstattes af romaine eller lignende)
150
g
feldsalat
2
avocadoer, skåret i tern
1-2
lime, skåret i både
Dilddressing
3
dl
creme fraiche
1/2
dl
god mayonnaise
1
tsk
dijonsennep
1
bdt
dild, finthakket
1/2
citron, saften heraf
Salt og peber
Sådan gør du
Dilddressing
Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og finthakket dild sammen.
Smag til med salt og peber og friskpresset citronsaft.
Opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
Chili/hvidløgs rejer
Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køkkenrulle og dup dem tørre.
Halver squashen, fjern kernerne med en ske og skær squashen ud i tern.
Bland olivenolie med hvidløg, chili og persille og krydr med salt og peber.
Bland rejer og squash i en skål, og vend det godt sammen med olieblandingen. Sæt på køl og lad det trække i ca. 15 min.
Fordel rejer og squash i et ovnfast fad, dæk det til med folie og bag i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 12 min.
Salat med chili/hvidløgsrejer og dilddressing
Riv salaten i grove stykker, bland det med feldsalaten, og fordel det på 4 tallerkener eller i 4 skåle.
Top salaterne med avocado tern, hvidløg rejer og squash, og fordel et par spiseskefulde af marinade fra de tilberedte rejer over hver salat.
Server salaterne med dilddressing og friskbagte flutes, pita eller lignende.
Video