Nemt madbrød - Opskrift på nemt madbrød a la focaccia

Nemt og hurtigt madbrød

Nemt og hurtigt madbrød
Opskrift på nemt og hurtigt madbrød a la focaccia.
Denne opskrift giver til en stor foliebakke.
Nemt madbrød - Opskrift på nemt madbrød a la focaccia

Super lækkert madbrød, virkelig nemt og hurtigt at bikse sammen, og så smager det bare så dejligt.
Det er lækket blødt og saftigt i konsistensen, og det holder sig frisk i flere dage.
Brødet indeholder en del olivenolie, og der foretrækker jeg en god mild olivenolie, så ikke smagen bliver for gennemtrængende.

Nemt madbrød - Opskrift på nemt madbrød a la focaccia

Nemt og hurtigt madbrød

Opskrift på nemt og hurtigt madbrød a la focaccia.
Denne opskrift giver til en stor foliebakke.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 4 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Nøgleord: Brød, Madbrød
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal8 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 5 dl

    lunken danskvand

  • 450 g

    hvedemel

  • 1 dl

    olivenolie

  • 1 tsk

    salt

  • Olie til formen

Sådan gør du

  • Opløs gøren i den lune danskvand og tilsæt derefter olivenolie.
  • Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen imens dejen røres på røremaskine.
  • Rør dejen i 10-15 minutter. Dejen vil være flydende og du kan derfor ikke lave "gluten testen" – men sørg for at dejen er rørt nok.
  • Smør et foliefad med olie og hæld dejen heri. Dæk med et klæde og stil det til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Dryp overfladen af brødet med olie, og bag brødet i 20-22 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
  • Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 325 kcal
Protein (g) : 7g
Fedt (g) : 13g
Kulhydrat (g) : 44 g
Mættede fedtsyrer : 2 g
Sukkerarter : 0.2 g
Salt : 297 mg

Nemt madbrød - Opskrift på nemt madbrød a la focaccia
Nemt madbrød – Opskrift på nemt madbrød a la focaccia.

Kommentarer

  1. Anonym

    MEGA lækkert og let brød at lave til gæster. Jeg erstattede noget af melet med durummel, og der fungerede fint. Jeg skal helt sikkert bage det igen en anden gang – måske med krydderier i dejen…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)