Waldorfsalat er en klassiker, der aldrig går af mode, og denne opskrift rammer plet hver gang.
Den er lavet med sprøde æbler, knasende selleri, saftige vindruer og hakkede valnødder, vendt i en cremet dressing baseret på creme fraiche og lidt flødeskum for ekstra fylde. Det perfekte tilbehør til både festlige lejligheder og hyggelige middage derhjemme.
Waldorfsalat serveres typisk som tilbehør til mørkt kød som okse og vildt, men den smager også fantastisk til f.eks. kylling, and, gås eller flæskesteg.
Salaten kan røres sammen på ingen tid, – og kan sagtens forberedes tidligere på dage.
Prøv også at servere waldorfsalat til julemiddagen, det er drøn lækkert.
Resterne kan opbevares på køl i 1-2 dage.
Waldorfsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 æbler
- 3-4 stilke bladselleri
- 200 g vindurer
- 80 g valnødder
- 100 g creme fraiche 18%
- 1 dl piskefløde
- 2 tsk sukker
- 1-2 tsk friskpresset citronsaft
- 1 1/2 tsk æblecider eller hvidvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær æblerne i tern, halver vindruerne og skær bladsellerien i tynde skiver.
- Knus valnødderne groft.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, og rør den sammen med creme fraiche, sukker, æblecidereddike og citronsaft.Smag til med salt og peber, og juster evt. med mere sukker, æblecidereddike eller citron.
- Vend de snittede frugter/grøntsager i dressingen.
- Top evt. meed ekstra knuste valnødder og friskkværnet peber inden servering.
Virkelig frisk og lækker salat