Klassisk waldorfsalat lavet med flødeskum og creme fraiche.
Waldorfsalat er en frisk og lækker salat lavet med æbler, bladselleri, vindruer og valnødder. De snittede frugter og grøntsager vendes i en dressing lavet med flødeskum, creme fraiche, sukker, citron og æblecidereddike.
Waldorfsalat serveres typisk som tilbehør til mørkt kød som okse og vildt, – men smager også fantastisk til f.eks. kylling, and, gås eller flæskesteg.
Salaten kan røres sammen på ingen tid, – og kan sagtens forberedes tidligere på dage.
Prøv også at servere waldorfsalat til julemiddagen, – det er drøn lækkert.
Resterne kan opbevares på køl i 1-2 dage.
Waldorfsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 æbler
- 3-4 stilke bladselleri
- 200 g vindurer
- 80 g valnødder
- 100 g creme fraiche 18%
- 1 dl piskefløde
- 2 tsk sukker
- 1-2 tsk friskpresset citronsaft
- 1 1/2 tsk æblecider eller hvidvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær æblerne i tern, halver vindruerne og skær bladsellerien i tynde skiver.
- Knus valnødderne groft.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, og rør den sammen med creme fraiche, sukker, æblecidereddike og citronsaft.Smag til med salt og peber, og juster evt. med mere sukker, æblecidereddike eller citron.
- Vend de snittede frugter/grøntsager i dressingen.
- Top evt. meed ekstra knuste valnødder og friskkværnet peber inden servering.
Virkelig frisk og lækker salat