
Lækre mad vafler toppet med en skøn og smagfuld laksesalat lavet med varmrøget laks, – et nemt og hurtigt måltid hvad end det er til frokost, en forret eller aftenmåltid.
Top dem med masser af grønt, -salat og mikrogrønt, det både syner smukt og smager vidunderligt.

Vafler med varmrøget laksesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Vaffeldej
- 100 g
hvedemel
- 80 g
boghvedemel (kan erstattes af hvedemel)
- 3
æg
- 2 dl
mælk
- 1 tsk
bagepulver
- 3/4 tsk
salt
-
Spray fedt til bagning
Varmrøget laksesalat
- 350 g
varmrøget laks
- 2 dl
creme fraiche
- 1/2 dl
mayonnaise
- 3
forårsløg, - fintsnittet
- 1 bdt
dild, finthakket
- 3 spsk
citronsaft
-
Salt og peber
Derudover
- 1
rødløg, skåret i ringe
-
Salater, ærteskud mv. til toppen
Sådan gør du
Laksesalat
- Pil laksen fra skindet og mas det ud i mindre stykker mellem fingrene.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, forårsløg, dild og citron i en skål, – rør laksen i og smag til med salt og peber.
- Opbevar laksesalaten på køl til den skal serveres, – og top den med fintsnittet forårsløg inden servering.
Vafler
- Rør alle ingredienserne til vaflerne samme, gerne med en håndmixer.
- Tænd vaffeljernet på middelvarme og sprøjt fladerne med sprayfedt.
- Hæld vaffeldejen på og bag vaflerne til de er gyldne og gennembagt.
- Top vaflerne med den iskolde laksesalat, salater, rødløg og krydderurter.

