Spejlæg stegt med feta og chilisauce, – toppet på en lun tortilla med rucola.
Feta fried spejlæg kan laves i utallige variationer, og det smager bare så godt.
Beregn 1-2 stk pr person, alt efter sult og om der er andet tilbehør.
Server det til morgenmad eller som en let frokost, – det er vanvittig lækkert og mætter godt og længe.
Jeg bruger Chu chum chilisauce til mit spicy spejlæg, – men du kan bruge en hvilken som helst chilisauce eller endda chiliflager hvis det er det eneste du har.
Spejlæg med feta og chilisauce
En ny og lækker måde at servere et spejlæg på. Det smager drøn lækkert altså, – rigtig smovset og smushi. Server det på en tortilla og top denne med enten ruccola, spinat eller moset avocado.
Tortilla med spicy feta spejlæg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 æg
- 1-2 tsk chilisauce – jeg bruger Chu chum
- 25 g feta
- 1 håndfuld rucola
- 1 mini tortilla
- Friskkværnet peber og evt. salt
- Olie
- Forårsløg, fintsnittet til toppen
Sådan gør du
- Varm en pande op med en smule olie, – tilsæt smuldret feta og chilisauce og lad det stege et øjeblik. Du skal ikke røre i det, – det skal bare lige varmes et øjeblik.– Brug den mængde chilisauce som passer til dine smagsløg.
- Hæld et æg over, og lad det tilberede ved middel varme, til hviden har sat sig, og blommen stadig blød.Varm i mens din tortilla hvis du ønsker den lun.
- Top tortillaen med rucola, læg ægget ovenpå, krydr med peber og drys med forårløg. Server straks.
nmkmkl