Den lækreste tomat vinaigrette med friske krydderurter, – perfekt over sommerens salater.
Denne her vinaigrette rummer så meget smag af solmodne tomater, friske urter og hvidløg, – en perfekt balance mellem syre og sødme.
Den tager ingen tid at lave, og så smager den eventyrlig godt til de friske sprøde salater.
Rist tomaterne af på en pande inden de blendes, varmen gør at tomaterne får meget mere smag og en helt vidunderlig sødme.
Tomat vinaigrette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g cherry tomater
- 1 lille skalotteløg, grofthakket
- 1 fed hvidløg
- 3 stilke basilikum, bladene heraf
- 1 spsk frisk oregano – kan erstattes af 1/2 tsk tørret
- 1/2 dl god olivenolie
- 1 spsk sherry eddike – eller rødvinseddike
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en panden ved middel varme.
- Halver tomaterne, og steg dem i ca. 5 minutter på den varme pande, – de må godt tage lidt farve.
- Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend til du opnår den ønskede konsistens. *Jeg kan godt lide den har lidt struktur, men du kan også blende den helt glat.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis du ønsker vinaigretten tyndere.
Lækker
Hej Mona
Tusind tak for din besked, – det er jeg simpelthen så glad for at høre 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Mega god! Specielt til sådan en som mig som ikke kan lide dressing! Hvor længe holder den i køleskabet?
Hej Linn
Hvor er det godt at høre, tusind tak 🙂
Den holder sig fint 4-5 dage på køl, – ryst den blot inden brug 🙂
Kh Dianna
Den er super enkel og lækker, glemte at skære tomaterne over, men klarede den med stavblenderen da det hele var stegt. Meget populær på hjertesalaten til oksefilet og svinemørbrad ❤️❤️❤️
Hej Vibeke
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Den er så superlækker og nem at lave. Vi vil bruge den til at dryppe over vores maste blomkål med hvidløg og ost. En rigtig god smagsgiver.
Den kan også bruges som pizzasovs til bundene.
Hej Anne-Berit
Åhhh tak altså, det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna