Thai beef salad, – en fantastisk lækker thai inspireret bøf salat med sprøde grøntsager, saftig rosa rib eye, og den lækreste marinade med bl.a. lime, hvidløg og chili.
Hvis du har været i Thailand, er du helt sikkert også blevet præsenteret for en thai beef salad. Den smager virkelig dejligt, – frisk, sprød og lækker.
Sidst vi var i Thailand deltog vi i et privat madlavningskursus på hotellet, – fantastisk oplevelse. Der var denne thai beef salad én af retterne vi lavede.
den smager dejligt som en måltidssalat, en forret eller som tilbehør til en portions forårsruller, kylling spyd eller til en thai curry.
Thai beef salad
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 2 bøffer på ca. 150 g/stk – jeg bruger rib eye
- 1 lille romainesalat eller anden salat
- 10 cherry tomater
- 1/2 agurk
- 1 lille rødløg
- 1 forårsløg
- 1 håndfuld bredbladet persille eller koriander
- 1 håndfuld peanuts, groft hakket
- Olie
- Salt og peber
Marinade
- 2 friske limes, saften her – ca. 1/2 dl
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk brun farin
- 1/2-1 rød chili, finthakket – smag selv til hvor mange kerner du ønsker i
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 spsk fiskesauce
Sådan gør du
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden, – start evt. med kun halvdelen af chilien, – rør det godt sammen.
- Lad marinaden trække imens salaten forberedes, – og smag til sidst marinaden til med mere chili, – evt. også chiliflager.
Salaten
- Varm en pande op med en smule olie, – den skal være brændende varm.
- Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i ca. 2-3 min på hver side, – alt efter tykkelse og hvordan du ønsker dem tilberedt.Lad bøfferne hvile på et spækbræt mens grøntsagerne snittes.
- Rens og skyl alle grøntsager grundigt.
- Riv salaterne i grove stykker, skær agurken i tynde skiver – evt. halve og uden kernerne hvis den er tyk, halver tomaterne og skær løget i både.
- Fint snit forårsløg og hak persille/koriander groft.
- Bland alle grøntsagerne i en skål, overhæld dem med halvdelen af marinaden og vend det hele godt sammen.
- Skær bøfferne i tynde strimler.
- Anret grøntsagerne på to tallerkener, top med skiver af bøf, overhæld disse med marinaden og drys med grofthakket peanuts.
Kæmpe succes herhjemme. Jeg blander også lidt finthakket forårsløg i marinaden, som sagtens kan bruges på en andre retter fx tigerrejer
Hej Lisa
Ej hvor er jeg glad for den dejlige besked, tusind tak fordi du skriver det 🙂
Og god ide med tigerrejerne, mmmm 🙂
Kh Dianna