De lækreste tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller, – en klassiker fra min barndom.
Tarteletter med rejer og asparges er de fleste vilde med, men fiskebollerne ved jeg deler vandene;-) Og sikken en skam, for det smager simpelthen så lækkert jo.
Jeg har altid været vild med det, og vi fik det rigtig tit da jeg var barn. Jeg har dog virkelig skulle kæmpe for at få lov at lave det til Jes, kan var ikke så vild med tanken om fiskeboller;-) MEN, – han overgav sig, og han synes det smagte fantastisk, – og det vidste jeg faktisk han ville 🙂
Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller er drøn nemt at lave, – du kan købe fiskebollerne færdiglavet eller du kan nemt lave dem selv. Jeg har beskrevet i opskriften hvordan du gør.
Tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g fiskeboller – de kan nemt laves selv af fiskefars*
- 175 g rejer i lage, – drænet vægt
- 1 stor glas hvide asparges (gem aspargesvandet)
- 1/2 bdt friske grønne asparges
- 50 g smør
- 4 spsk hvedemel
- 2 1/2 dl piskefløde (eller halv mælk/halv fløde)
- 1 1/2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl aspargesvand
- 1/2 citron
- 1-2 spsk ketchup
- Salt og peber
Derudover
- Tarteletter, – beregn 3 stk pr person
- Masser af frisk dild, finthakket
Sådan gør du
- Skær de grønne asparges i mundrette bider, – kasser det nederste.
- Dræn de hvide asparges for væde, og gem 1 god dl af aspargesvandet.
- Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem i et par minutter mens du pisker det grundigt.
- Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.
- Tilsæt derefter fløden og halvdelen af aspargesvand, og lad saucen koge godt igennem i ca. 10 min., – rør jævnligt så ikke den brænder på.Juster konsistensen med mere asparges vand, og/eller bouillon.
- Hæld i mellem tiden kogende vand og en smule salt over de grønne asparges stykker, og lade dem trække i små 4-5 min. Kasser herefter vandet og lad dem dræne for væde.
- Smag saucen til med salt og peber, – og rør derefter fiskeboller og glas asparges i, – varm det godt igennem*Hjemmelavede fiskeboller er super nemt at lave, – det er faktisk bare kogt fiskefars. Du kan forme små fiskeboller med en ske, eller du kan hæld farsen på en pose, og sprøjt det ud i kogende letsaltet vand mens du hakker dem af med en kniv. Lad dem koge et par minutter, og tag dem op med en hulske.
- Til sidst vendes de grønne asparges snitter i sammen med rejerne, og retten varmes kort igennem så rejerne ikke bliver hårde:Smag igen til med salt, peber og godt med friskpresset citronsaft.*Lun imens tarteletterme.
- Server de lune tarteletter med masser af fyld og et godt drys finthakket dild.
Hvor har du købt selve tarteletterne? Og har du erfaring med selv at bage dem? Tusind tak for et fantastisk madunivers❤️
Hej Mette
Tusind tak for din søde besked 🙂
Tarteletterne er faktisk købt med hjem fra Frankrig, pakkede dem forsigtigt i kufferten;-)
Men jeg har faktisk lavet dem selv et par gange, ikke sådan sønderligt kønne, men ganske nemt:)
Du kan finde fremgangsmåde her: https://gourministeriet.dk/luksus-tarteletter-med-hoens-i-asparges/
Rigtig glædelig jul 🙂
Kh Dianna
I min mands familie er dette forretten til jul. Med mandlen i.
Derved får man noget man elsker (og alt for sjældent får) plus mandelgaven er “overstået” og den første gave i spil, så alle børn, små som store, har ro i maven
Men hvad bruger du ketchuppen til?
Hej Berit
Vi har også altid fået det til vores julefrokoster da jeg var barn 🙂
Ketchuppen har min mor altid brugt, så den fører jeg videre 😉 Den er der nok mest for at give farve, men den giver alligevel også en smule smag, – og det synes jeg klæder retten virkelig godt 🙂
Kh Dianna
Meget lækkert og absolut mit og min familiens favorit tarteletfyld. Og så er det let at lave.
Hej Jens
Hvor er det dejligt at høre 🙂
Jeg er også vild med det, – husker det tydeligt fra min barndom 🙂
Rigtig god aften 🙂
Dbh Dianna