Opskrift på tarteletter med rejer, asparges og fiskeboller, - en klassiker fra min barndom.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gfiskeboller- de kan nemt laves selv af fiskefars*
175grejer i lage, - drænet vægt
1stor glas hvide asparges (gem aspargesvandet)
1/2bdtfriske grønne asparges
50gsmør
4spskhvedemel
2 1/2dlpiskefløde (eller halv mælk/halv fløde)
1 1/2dlgrøntsagsbouillon
1dlaspargesvand
1/2citron
1-2spskketchup
Salt og peber
Derudover
Tarteletter, - beregn 3 stk pr person
Masser af frisk dild, finthakket
Sådan gør du
Skær de grønne asparges i mundrette bider, - kasser det nederste.
Dræn de hvide asparges for væde, og gem 1 god dl af aspargesvandet.
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem i et par minutter mens du pisker det grundigt.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.
Tilsæt derefter fløden og halvdelen af aspargesvand, og lad saucen koge godt igennem i ca. 10 min., – rør jævnligt så ikke den brænder på.Juster konsistensen med mere asparges vand, og/eller bouillon.
Hæld i mellem tiden kogende vand og en smule salt over de grønne asparges stykker, og lade dem trække i små 4-5 min. Kasser herefter vandet og lad dem dræne for væde.
Smag saucen til med salt og peber, – og rør derefter fiskeboller og glas asparges i, – varm det godt igennem*Hjemmelavede fiskeboller er super nemt at lave, - det er faktisk bare kogt fiskefars. Du kan forme små fiskeboller med en ske, eller du kan hæld farsen på en pose, og sprøjt det ud i kogende letsaltet vand mens du hakker dem af med en kniv. Lad dem koge et par minutter, og tag dem op med en hulske.
Til sidst vendes de grønne asparges snitter i sammen med rejerne, og retten varmes kort igennem så rejerne ikke bliver hårde:Smag igen til med salt, peber og godt med friskpresset citronsaft.*Lun imens tarteletterme.
Server de lune tarteletter med masser af fyld og et godt drys finthakket dild.