Opskrift på lækker spidskålssalat

Syrlig spidskålssalat med perlebyg

Det er vist ingen hemmelighed at vi herhjemme er vilde med salater i alle afskygninger, og gerne nogle med god fylde, så de mætter godt.

Denne syrlige spidskålssalat er god som tilbehør til alt slags kød, den er dejlig frisk og kan laves året rundt.
Den kræver kun få ingredienser og er super nem at lave. Jeg kan godt lige salater man nemt og hurtigt kan bikse sammen ud af få ingredienser fra køleskabet.

Syrlig spidskålssalat med perlebyg

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på syrlig spidskålssalat med perlebyg

Ingredienser

  • Saleten
  • 100 g perlebyg, kogt som anvist på emballagen
  • 1/2 rødt spidskål
  • 2 store håndfulde persille, hakket
  • Dressing
  • 1/2 økologisk citron, saften og fintrevet skal heraf
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 nip sukker
  • Salt og peber
  • Ristede hasselnødder, saltede mandler eller lignende som topping

Fremgangsmåde

1

Kog perlebyg som anvist på emballagen og skyl grundigt i kold vand bagefter.

2

Snit spidskålen fint og bland den med hakket persille og den kolde perlebyg.

3

Rør ingredienserna til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

4

Vend dressingen i salaten inden servering og top med ristede nødder, kerner eller lignende.

Noter

Rød spidskål kan sagtens skiftes ud med grøn spidskål hvis man foretrækker det, smagen er mere eller mindre ens, og det er kun udseende der vil blive anderledes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*