Sprød og virkelig lækker kikærtesalat med masser af grøntsager og feta, overhældt med en skøn krydret marinader med noter fra mellemøstens køkken. Salaten tager ingen tid at lave, og den går perfekt sammen med forskelligt slags grillet kød, – og gerne en skål hummus og friskbagt flute ved siden af.
Sprød kikærtesalat med feta og krydret marinade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 agurk
- 1 grøn peberfrugt, skåret i tern
- 3 store tomater, skåret i tern
- 1 lille rødløg, skåret i mindre strimler
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 100 g feta
Marinade
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk mørk balsamico
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon
- 1/2 tsk spidskommen, måske et nip mere – smag selv til
- Salt og peber
Sådan gør du
Salaten
- Del agurken på midten, skrab kernerne ud, og skær den derefter ud i mindre tern.
- Bland alle ingredienserne til salaten og smuldr fetaen herover, – vend det let samme. Stil til side imens marinaden laves.
Marinaden
- Rør balsamico og dijon sammen.
- Tilsæt citronsaften og derefter de øvrige ingredienser. Smag marinaden til med salt og peber.
- Inden servering overhældes salaten med marinaden og vend det blot let sammen. Server til en god bøf, kylling eller lignende, og gerne med en skål hummus og noget godt brød ved siden af.
Rigtig lækker salat! Den kommer jeg til at lave mange gange!
Hej Frida
Hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Super lækker salat. Det er helt sikkert en ny favorit herhjemme
Hej Lotte
Hvor gør det mig bare glad at høre altså, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
God
Tusind tak:)