Enkelt og lækker spansk tortilla, – et nemt, hurtigt og super velsmagende måltid til både frokost og aften.
Du kan holde den enkelt eller fylde på af forskellige grøntsagsrester der måtte ligge i køleskabet, – det hele klæder denne spanske æggekage.
Server den alene eller med en skive friskbagt rugbrød og sprød bacon ved siden af.
Spansk tortilla
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 10
æg
- 500 g
kogte kartofler, skåret i tern
- 1
stort løg, grofthakket
- 100 g
feta
-
Salt og peber
-
Olie til stegning
-
Lidt vand
-
Evt. frisk purløg til toppen
Sådan gør du
- Pisk æggene godt sammen med en smule vand, - pisk til massen ikke længere trækker strenge når piskeriset løftes. Krydr med salt og peber.
- Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen) og steg kartoflerne af ved middel varme til de bruner let, krydr med salt og peber. Hæld løg over og lad dem stege klare.
- Fordel stykker af feta på panden mellem kartoflerne og løgene, - sørg for at det hele ligger i et jævnt lag.
- Hæld æggemassen over, sæt panden i ovnen og bag æggekagen i ca. 15-18 min. ved 200 grader (forvarmet ovn).
- Lad æggekagen trække 5 min. på køkkenbordet inden den skæres ud og serveres.
- Pynt evt. med frisk purløg.