Spansk tortilla - Opskrift på lækker spansk æggekage

Spansk tortilla

Enkelt og lækker spansk tortilla, – et nemt, hurtigt og super velsmagende måltid til både frokost og aften.
Du kan holde den enkelt eller fylde på af forskellige grøntsagsrester der måtte ligge i køleskabet, – det hele klæder denne spanske æggekage.
Server den alene eller med en skive friskbagt rugbrød og sprød bacon ved siden af.

Spansk tortilla

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på enkelt og lækker spansk æggekage.

Ingredienser

  • 10 æg
  • 500 g kogte kartofler, skåret i tern
  • 1 stort løg, grofthakket
  • 100 g feta
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Lidt vand
  • Evt. frisk purløg til toppen

Fremgangsmåde

1

Pisk æggene godt sammen med en smule vand, - pisk til massen ikke længere trækker strenge når piskeriset løftes. Krydr med salt og peber.

2

Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen) og steg kartoflerne af ved middel varme til de bruner let, krydr med salt og peber. Hæld løg over og lad dem stege klare.

3

Fordel stykker af feta på panden mellem kartoflerne og løgene, - sørg for at det hele ligger i et jævnt lag.

4

Hæld æggemassen over, sæt panden i ovnen og bag æggekagen i ca. 15-18 min. ved 200 grader (forvarmet ovn).

5

Lad æggekagen trække 5 min. på køkkenbordet inden den skæres ud og serveres.

6

Pynt evt. med frisk purløg.

Spansk tortilla - Opskrift på lækker spansk æggekage
Lækker spansk æggekage med kartofler.
Spansk tortilla - Opskrift på lækker spansk æggekage
Spansk tortilla – Opskrift på lækker spansk æggekage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*