Spansk pastasalat med chorizo, manchego og soltørrede tomater

Spansk pastasalat med chorizo og manchego

Spansk pastasalat med chorizo og manchego
Opskrift på den lækreste spansk inspirerede pastasalat med chorizo, soltørrede tomater og oliven.
Spansk pastasalat med chorizo, manchego og soltørrede tomater

Spansk pastasalat med chorizo og manchego – smagfuld og nem pastasalat.

Denne spansk inspirerede pastasalat er virkelig et lille festfyrværkeri af smag – fyldt med stegt chorizo, sorte oliven, soltørrede tomater og revet manchegoost, og med god pasta som base.
Få ingredienser, men så meget smag, at man næsten ikke forstår det.

Chorizoen steges og tilsættes hvidløg og soltørrede tomater, som vendes med kogt pasta, friske tomater, oliven og masser af frisk persille og manchego. Ønsker du at servere den lun koger du blot pastaen lige inden det hele vendt sammen. I opskriften er den lavet kold.

Den kan serveres som en måltidssalat i sig selv, men passer også helt perfekt som tilbehør til grillretter, tapasbordet eller som en del af en buffet. Og kan du ikke finde manchego, så kan du sagtens bruge en anden lagret, fast ost – f.eks. vesterhavsost, lageret havarti eller parmesan.

En enkel ret med spansk sjæl – og én af dem, der smager endnu bedre dagen efter.

Spansk pastasalat med chorizo, manchego og soltørrede tomater

Spansk pastasalat med chorizo og manchego

Opskrift på den lækreste spansk inspirerede pastasalat med chorizo, soltørrede tomater og oliven.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Italiensk, Spansk
Nøgleord: Nem pastasalat, Pastasalat
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 240 g chorizo, gerne fersk – skåret i tern
  • 120 g soltørrede tomater i olie, grofthakket
  • 1/2 dl olie fra de soltørrede tomater
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 250 g cherry tomater, halveret
  • 120 g sorte oliven, halveret
  • 50 g manchego, fintrevet – læs intro
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen som beskrevet på pakken i en gryde med godt saltet vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand. Lad det dræne i en sigte.
  • Varm olien på en pande, og steg chorizoen i 4-5 minutter ved middel varme.
  • Skru helt ned for blusset og tilsæt hvidløg og soltørrede tomater og varm det igennem et par minutter. Fjern panden fra blusset.
  • Hæld pastaen i en skål sammen med fyldet fra panden, revet ost, tomater, oliven og persille.
  • Vend det godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.

Kommentarer

  1. Elsebeth

    5 stars
    Mums det var godt. Min søn på 8 spiste 3 portioner hertil aftensmad.
    Jeg spurgte om han kunne lide det. Hvortil han svarede ja det smager megagodt.

5 from 1 vote

Skriv et svar til Elsebeth Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)