Opskrift på lækre mini burgerboller.
Denne portion giver ca. 26 sliders.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 3 timertimer
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
500g
hvedemel
3dl
mælk, gerne sødmælk
25g
smør, stuetemperatur
1
æg
1spsk
sukker eller honning
1tsk
salt
Lidt olie
Sammenpisket æg til pensling
Sesam til toppen
Sådan gør du
Varm mælken op til ca. 37 grader og rør gæren ud heri.
Tilsæt æg og sukker, og rør derefter hvedemel blandet med salt i, lidt ad gangen.
Når melet er rørt ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, og dejen røres, gerne på maskine, til den slipper kanterne, ca. 5-8 min.
Hæld dejen ud på køkkenbordet, og saml den ved at smøre hænderne med lidt olie. Smør ligeledes hæve skålen med lidt olie, og læg dejen tilbage heri.
Dæk skålen til med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
Del dejen i 26 lige store stykker, de skal veje ca. 35 g/stk.
Form dem til boller, og spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir over, og mas bollerne let flade ved at anbringe en anden bageplade ovenpå og mase sammen. Fjern bagepladen, læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 min.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med sesam.
Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.